Μπάρες δημητριακών με σοκολάτα & ξηρούς καρπούς

Τι θα λέγατε να φτιάξουμε σπιτικές μπάρες δημητριακών?Πανεύκολη συνταγή και πάνω από όλα πολύ νόστιμη

Εκτέλεση
(για 15 τεμάχια)
Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε τις νιφάδες βρώμης, τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τους ηλιόσπορους, το σησάμι, τις σταφίδες και τα κομμάτια σοκολάτας.
συνταγή για μπάρες δημητριακών
Σε ένα μικρό τηγάνι ή κατσαρολάκι βάζουμε το μέλι, το βούτυρο καρύδας, το αμυγδαλοβούτυρο, το αλάτι, τη βανίλια και την κανέλα. Ζεσταίνουμε σε πολύ πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
Προσθέτουμε τα υγρά υλικά στο σκεύος με τα στεγνά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα για τις μπάρες μας σε ένα ταψάκι 20Χ20 εκατοστών (που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί) και το πατάμε με το πίσω μέρος ενός μεγάλου κουταλιού για να γίνει μια επιφάνεια.
συνταγή για μπάρες δημητριακών
Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε το μείγμα πάνω σε μια κόλλα αντικολλητικό χαρτί και με ένα πλάστη (ή ακόμα και με ένα γυάλινο μπουκάλι αν δεν έχετε πλάστη)  να το στρώσετε όπως λέμε. Δηλαδή να το πατήσετε στην επιφάνεια και στις άκρες ώστε να πάρει το σχήμα ενός τετραγώνου 20Χ20 εκατοστών και πάχους 1 εκ.
συνταγή για μπάρες δημητριακών
Βάζετε τις μπάρες στο ψυγείο και τις αφήνεται μέχρι να σκληρύνουν.
Τις κόβετε και μπορείτε να τις διατηρήσετε στο ψυγείο αν ο καιρός είναι ζεστός ή εκτός ψυγείου αν ο καιρός είναι πιο κρύος.
Αυτή η συνταγή είναι για περίπου 15 μπάρες. Αντέχουν δύο εβδομάδες στο ψυγείο. Μπορούν επίσης να καταψυχθούν.
πηγή realfamilyfood.com

Close