Αρνί στο φούρνο με σκόρδο και θυμάρι

Αρνί στο φούρνο με σκόρδο και θυμάρι. Η απόλυτη συνταγη για φουρνιστο αρνάκι.

Υλικά για Αρνί στο φούρνο με σκόρδο και θυμάρι

1 μπούτι αρνιού περίπου 2 κιλά

1 ματσάκι μαϊντανό,

1 ματσάκι εστραγκόν,

1 κλωναράκι θυμάρι

1 φρέσκο κρεμμυδάκι,

1 σκελίδα σκόρδο,

50 γραμμ. αλατισμένο βούτυρο

1 κιλό πατάτες,

2 κρεμμύδια

βούτυρο για το ταψί, ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.

2. Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε ροδέλες και τις τοποθετείτε σε ένα ταψί το οποίο έχετε αλείψει με βούτυρο.

3. Από πάνω ρίχνετε τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες, αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και μισό ποτήρι νερό. Τοποθετείτε το ταψί στο φούρνο για 30’.

4. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τα μυρωδικά, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο και το βούτυρο μέχρι να δέσουν και βουτάτε μέσα στο μείγμα το κρέας.

5. Ανεβάζετε τη θερμοκρασία στους 210° C, τοποθετείτε το κρέας στο ταψί με τις πατάτες και ψήνετε για 20’. Χαμηλώνετε το θερμοστάτη στους 180° C, γυρίζετε το κρέας και συνεχίζετε το ψήσιμο για 20’. Μετά το γυρνάτε ξανά για να ψηθεί άλλα 2’.

6. Αφαιρείτε το ταψί από το φούρνο, το καλύπτετε με ένα αλουμινόχαρτο, το αφήνετε για 10’ και σερβίρετε.

Tips

-Αντί για τα παρακάτω μυρωδικά χρησιμοποιήστε βασιλικό ή κόλιαντρο.

-Μαρινάρετε το κρέας στο μείγμα με τα μυρωδικά για 24 ώρες

Close