Frosting μαρέγκας
Yπέροχο, ανάλαφρο frosting για τούρτες και cupcakes. Από γεύση είναι τέλειο, ειδικά εάν σας αρέσουν οι μαρέγκες, οι μπεζέδες. Η Πάβλοβα, οι Lemon pies κ.λπ. από εμφάνιση δε θα μπορούσε να είναι καλύτερο αφού στέκεται χωρίς να χαλάσει ούτε στο ελάχιστο, ότι σχήμα και να του δώσετε.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 ½ κούπα ζάχαρη
  • 3 ασπράδια
  • 1/3 κούπας νερό
  • ½ κ.γ. κρεμόριο (ή χυμό λεμονιού)
  • 1 κ.γ. άρωμα βανίλιας

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1

Αρχικά βάζουμε σε μπεν-μαρι τη ζάχαρη, τα αυγά και το νερό και ανακατεύουμε συνέχεια το μίγμα έως ότου ασπρίσει (ή μέχρι να φτάσει τους 75 βαθμούς κελσίου).

 Βήμα 2

Στη συνέχεια προσθέτουμε κι όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το μίξερ στο δυνατό για 7-10 λεπτά, έως να σχηματιστεί μια ‘’παχιά’’ μαρέγκα της οποίας οι κορυφές θα στέκονται καλά!

 Βήμα 3

Κατά τη διάρκεια ίσως παρατηρήσετε να σχηματίζεται μια σκληρή κρούστα στα τοιχώματα του μπολ. Είναι η ζάχαρη που έχει καραμελώσει κι έχει κολλήσει πάνω της το αυγό. Αυτό δεν επηρεάζει τη γεύση της μαρέγκας μας και καθαρίζεται σχεδόν από μόνο του εάν το μουλιάσετε για 30’ σε νερό.

 Βήμα 4

Τέλος, γεμίζουμε ένα καρνέ με τη μαρέγκα και γαρνίρουμε τα γλυκάκια μας. Καλή επιτυχία!

Close