Καταπληκτικα μπισκοτα με 3 υλικα!
Είμαι πολύ ενθουσιασμένη -και ίσως και λίγο περήφανη- που μοιράζομαι μαζί σας τη συγκεκριμένη συνταγή! Είναι τόσο μα τόσο εύκολη, ιδιαίτερα ευέλικτη ως προς τα υλικά με τα οποία μπορούμε να την εμπλουτίσουμε και κατά κάποιο τρόπο μαγική!
Μου επιτρέπετε να χαρακτηρίσω μαγικά αυτά τα μπισκότα που φτιάχνονται με 3 μόλις υλικά και είναι τόσο νόστιμα, στρουμπουλά και αφράτα, σωστά;
Το μυστικό της επιτυχίας τους είναι το ζαχαρούχο γάλα, ένα από τα πολύ αγαπημένα μου υλικά, που νομίζω ότι δίνει απίθανη γεύση και υφή σε οποιοδήποτε γλυκό και αν προστεθεί. Τι άλλο χρειαζόμαστε; Βούτυρο και αλεύρι, υλικά στοιχειώδη που δύσκολα απουσιάζουν από την κουζίνα μας.
Ορίστε, σας έδωσα τη συνταγή… Τόσο απλή! Από εκεί και πέρα, αφήνουμε ελεύθερη τη φαντασία μας και εμπλουτίζουμε τη βασική ζύμη με τα υλικά της προτίμησής μας. Οι επιλογές και οι συνδυασμοί είναι πραγματικά απεριόριστοι: μπορούμε να διαλέξουμε κάτι κλασικό, όπως σταγόνες σοκολάτας ή 1-2 κουταλιές κακάο (σε αυτή την περίπτωση ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε 1 φλιτζάνι ζάχαρη, για να μην είναι άγλυκο το αποτέλεσμα).
Μπορούμε να αρωματίσουμε τα μπισκότα μας με ξύσμα εσπεριδοειδών ή βανίλια. Να τους προσθέσουμε ξηρούς καρπούς και/ή σταφίδες. Ή ίσως μερικά cranberries και να τα στολίσουμε με ένα ωραίο γλάσο λευκής σοκολάτας.
Επειδή ετοιμάζονται πολύ-πολύ γρήγορα, είναι ιδανικά για το παιδικό μας πάρτι, μιας που ο χρόνος πιέζει και αναζητούμε λύσεις όσο γίνεται λιγότερο χρονοβόρες. Με τη βοήθεια των μικρών μας φίλων λοιπόν, καλύπτουμε τα μπισκότα μας με σοκολατένια καραμελάκια (τύπου m&m’s) ή χρωματιστή τρούφα.
Δεν είναι πραγματικά πολύ ωραία ιδέα;
Έφτιαξα μία μόνο δόση, αλλά τρία διαφορετικά μπισκότα: με σταγόνες σοκολάτας και άρωμα πορτοκαλιού, με άρωμα λεμονιού και επικάλυψη καρύδας, με κακάο και m&m’s. Την επόμενη φορά βλέπουμε…
Εσείς τι υλικά σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε;

Καταπληκτικα μπισκοτα με 3 υλικα!

 

 Καταπληκτικα μπισκοτα με 3 υλικα!
Εκτέλεση:
Με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγη ώρα ακόμα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ αμέσως μόλις ενσωματωθεί στο μίγμα.Προσθέτουμε τα υλικά της προτίμησής μας. Εγώ χώρισα τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη και πρόσθεσα:
– 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού και 100 γραμμ. σταγόνες σοκολάτας στο ένα μέρος
– 1 κουταλιά κακάο και m&m’s στο δεύτερο
– 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού και τριμμένη καρύδα (για την επικάλυψη) στο τρίτοΠροθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα 2 μεγάλα ταψιά.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια (χρησιμοποίησα περίπου 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού για κάθε μπισκότο) και τα τοποθετούμε ομοιόμορφα στο ταψί. Τα πιέζουμε ελαφρά με το χέρι μας να πλατύνουν.
Ψήνουμε τα μπισκότα για 16-18′ και στη συνέχεια τα βγάζουμε από το φούρνο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα διατηρούμε σε αεροστεγές τάπερ.

Καταπληκτικα μπισκοτα με 3 υλικα!

 

Καταπληκτικα μπισκοτα με 3 υλικα!

 

theonewithallthetastes
πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες αποκλειστικα για παιδια

Close