Με τι μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αυγά στις συνταγές μαγειρικής!
Πολύ καλά διαβάσατε! Σχεδόν όλες οι συνταγές, στις οποίες χρησιμοποιούνται αυγά, μπορούν να πετύχουν ακόμα και χωρίς αυτά. Αρκεί να τα αντικαταστήσετε με κάποιο από τα παρακάτω. Αρχικά θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τη συνταγή. Θέλετε να αντικαταστήσετε ένα ολόκληρο αυγό, μόνο τον κρόκο ή απλά το ασπράδι; Αυτό θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τι πρέπει να χρησιμοποιήσετε αντί για το αυγό.
Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε το ρόλο του αυγού στη συνταγή. Τα αυγά έχουν διάφορες χρήσεις. Μερικές φορές χρησιμοποιούνται για την ομογενοποίηση ενός μείγματος, μερικές φορές για προζύμι (κάνοντας το ελαφρύ και αφράτο) ή κάποιες φορές απλά για τη γεύση.
 
 
 
Τα φρούτα αντικαθιστούν επάξια τα αυγά. Χρησιμοποιήστε, μπανάνα, πουρέ μήλου, ή γενικά τα φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πηκτίνη. Μισή μπανάνα θα αντικαταστήσει 1 αυγό.
2
 
Το τόφου είναι υπέροχο ως αντικαταστάτης του αυγού, καθώς θα αναλάβει να αντικαταστήσει τη γεύση του. Σε γενικές γραμμές , 1/4 φλιτζάνι τόφου θα αντικαταστήσει ένα αυγό. Χτυπήστε το καλά πριν το προσθέσετε στη συνταγή. Εκτός από τόφου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1/4 φλιτζάνι γιαούρτι σόγιας ανά αυγό. Κάνει την ίδια δουλειά.
3
 
Αλέστε 1 κουταλιά της σούπας ολόκληρο λιναρόσπορο (ή χρησιμοποιήστε 2½ κουτάλια της σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο) και συνδυάστε με 3 κουταλιές της σούπας νερό για να αντικαταστήσετε ένα αυγό. Βεβαιωθείτε πριν τη χρήση ότι το μείγμα έχει σκληρύνει. Κάποιοι συνιστούν να σιγοβράσετε αυτά τα δύο υλικά μαζί για να πυκνώσει το μείγμα.
4
 
Για την αντικατάσταση μόνο του ασπραδιού, αναμείξτε 1 κουταλιά της σούπας σκόνη άγαρ (διατίθεται από τα καταστήματα υγιεινής διατροφής ή κινέζικα καταστήματα κλπ.) με 1 κουταλιά της σούπας νερό. Χτυπήστε τα, αφήστε το μείγμα να χαλαρώσει και κατόπιν χτυπήστε ξανά.
5
 
 
Ένας άλλος αντικαταστάτης του αυγού είναι το μείγμα από 2 κουταλιές της σούπας νερό ανακατεμένο με 1 κουταλιά της σούπας λάδι και 2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ. Ανακατέψτε καλά πριν το προσθέσετε.
6
 
Σε αλμυρές συνταγές , όπως είναι οι πίτες, δοκιμάστε υλικά που μπορούν να ομογενοποιήσουν ένα μείγμα, όπως πουρέ πατάτας, πάστα ντομάτας ή νιφάδες βρώμης. Επίσης, ψίχουλα ψωμιού, καλαμποκάλευρο/αλεύρι, σκόνη αραρούτης και αλεύρι ολικής αλέσεως είναι άξιοι αντικαταστάτες.
7
 
Σάλτσα μήλου, κολοκύθα, κονσερβοποιημένα φρούτα σε πουρέ. Αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αντικαταστάτες αυγού στις συνταγές που έχουν ψήσιμο στο φούρνο. Τα φρούτα μπορεί να κάνουν τη συνταγή μας λίγο πιο βαριά, οπότε προσθέστε λίγο μπέικιν πάουντερ. Δοκιμάστε τα μείγματα ροδάκινο/μήλο, φράουλα/μήλο κλπ για νόστιμα muffins.
8
 
Είναι δυνατόν να κάνετε τηγανίτες χωρίς αυγά;;; Στην πραγματικότητα, οποιαδήποτε συνταγή απαιτεί μόνο 1-2 αυγά, μπορεί συνήθως να σταθεί και χωρίς αυτά! Αυτό που θα πρέπει να κάνετε, είναι να προσθέσετε  1-2 κουταλιές της σούπας από τα υπόλοιπα υγρά υλικά της συνταγής για να αναπληρώσετε το αυγό.
9
 
Ένα σάντουιτς αυγού, χωρίς αυγό;;; Ναι! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τόφου! Χρησιμοποιήστε μια μηχανή αναζήτησης ή ένα βιβλίο συνταγών για χορτοφάγους ώστε να πάρετε ιδέες. Το τόγου αντικαθιστά επάξια τη γεύση του αυγού.
10
 
Γιαούρτι. Μπορεί να σας ακούγεται λίγο παράξενο, αλλά το γιαούρτι μπορεί πράγματι να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο για τα αυγά. Χρησιμοποιήστε 4 έως 8 κουταλιές της σούπας γιαουρτιού συν μισό κουταλάκι ελαιόλαδο για να αντικαταστήσετε ένα αυγό.
11
πηγή: wikihow.com
Γνωρίζετε εσείς κάποιο άλλο υλικό το οποίο να μπορεί επάξια να αντικαταστήσει τα αυγά σε κάποια συνταγή;; Έχετε δοκιμάσει ήδη κάτι από τα παραπάνω; Περιμένουμε τα σχόλιά σας, ακριβώς από κάτω!

Close