Πως Να απολυμανεις φυσικα Τον Νεροχύτη Της Κουζίνας
 
Χρησιμοποιείς τον νεροχύτη σου καθημερινά για να πλένεις πιάτα.  Έχεις σκεφτεί ότι αναπτύσσονται συνεχώς μικρόβια απ΄τα υπολείμματα τροφών;  Ανά τακτά χρονικά διαστήματα πρέπει να κάνεις μια ολική καθαριότητα στον νεροχύτη.  Σου έχω έναν μικρόοδηγό για να το κάνεις σωστά και αποτελεσματικά.
Θα χρειαστείς:
 Σαπούνι πιάτων
– Μαγειρική σόδα
– Μια οδοντόβουρτσα
 Σφουγγάρι
– Χαρτί κουζίνας/πανί
– Λευκό ξύδι
– Μικρή λεκάνη
Εκτέλεση:
Για νεροχύτες από ανοξείδωτο χάλυβα και πορσελάνη:
1.  Βρέξε όλη την επιφάνεια του νεροχύτη (μέσα – έξω) με ζεστό νερό. Πασπάλισε μαγειρικήσόδα και τρίψε με το σφουγγάρι τις επιφάνειες, ώσπου να διαλυθεί. Μ΄αυτόν τον τρόπο θα καταπολεμήσεις υπολείμματα τροφών και σαπουνιού και θα δώσεις λάμψη.
2.  Ρίξε λίγη σόδα στις ενώσεις της βρύσης και τρίψε καλά με την οδοντόβουρτσα. Εκεί μαζεύεται η περισσότερη βρωμιά γι’ αυτό πρέπει να έχεις λίγο παραπάνω υπομονή.
3.  Ξέπλυνε καλά όλες τις επιφάνειες του νεροχύτη και αφαίρεσε υπολείμματα σόδας που τυχόν υπάρχουν. Σκούπισε καλά με το πανί για να στεγνώσει.
4.  Ρίξε λευκό ξύδι σε μια μικρή λεκάνη και βούτηξε 5-10 κομμάτια χαρτί κουζίνας (ανάλογα το μέγεθος του νεροχύτη). Άπλωσε τα κομμάτια σ΄όλη την επιφάνεια και ειδικά μέσα στον νεροχύτη. Άφησέ τα για 20 λεπτά. Το ξύδι θα απολυμάνει τις επιφάνειες από τυχόν μικρόβια.
5.  Τέλος, ξέπλυνε τις επιφάνειες με ζεστό νερό και σαπούνι για να φύγει το ξύδι και η μυρωδιά του.
Μ΄ αυτόν τον τρόπο έχεις ένα καθαρό και γεμάτο φρεσκάδα νεροχύτη

Close