Χριστουγεννιατικα στολιδια απο σπαγκο!
Ο σπάγκος μετατρέπεται σε άκρως γιορτινό υλικό, χάρη σε γκλίτερ σε όποιο χρώμα θέλετε (θα βρείτε γκλίτερ σε βαζάκια και φακελάκια). Η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη, ώστε κάλλιστα να δημιουργήσετε αυτές τις μπάλες μαζί με τα παιδιά σας!

Πώς γίνεται:

1 Φουσκώστε ένα μικρό μπαλόνι τόσο ώστε να είναι ελάχιστα μικρότερο από την παλάμη σας. Ρίξτε ξυλόκολλα ή κόλλα τύπου ατλακόλ ή σκληρυντικό Powertex σε ένα δοχείο και αραιώστε με λίγο νερό (αν χρησιμοποιήσετε Powertex, δεν χρειάζεται αραίωση).
2 Κολλήστε την άκρη ενός κουβαριού σπάγκου (περίπου 5 μ. για κάθε μπάλα) πάνω στο μπαλόνι και συγκρατήστε τη με το δάχτυλό σας. Αρχίστε να τυλίγετε τον σπάγκο πρώτα κάθετα γύρω από το μπαλόνι και στη συνέχεια διαγώνια. Έπειτα τυλίξτε τον γύρω από τον κόμπο του μπαλονιού, ώστε να αλλάξετε κατεύθυνση. Συνεχίστε, ώσπου το μπαλόνι να καλυφθεί κατά τα 3/4.
3 Κόψτε τον σπάγκο και σταθεροποιήστε την άκρη του πάνω στο μπαλόνι, κάτω από νήματα σπάγκου. Με το πινέλο, εφαρμόστε την αραιωμένη κόλλα σε όλο το μπαλόνι, πάνω στον σπάγκο. Επαναλάβετε τη διαδικασία με όσα μπαλόνια θέλετε.
gl_3
4 Κρεμάστε ένα-ένα τα μπαλόνια χρησιμοποιώντας μανταλάκια και αφήστε τα απλωμένα για ένα βράδυ, να στεγνώσουν εντελώς.
5 Με μία καρφίτσα, σκάστε κάθε μπαλόνι και τραβήξτε το έξω από την μπάλα.
6 Ψεκάστε τις μπάλες με χρώμα (ή χρώματα) σε σπρέι στις αποχρώσεις της επιλογής σας. Φροντίστε να ψεκάζετε έτσι και τόσο, ώστε να βάφετε και το εσωτερικό κάθε μπάλας. Αφήστε τις μπάλες να στεγνώσουν εντελώς.
7 Σε στεγνές μπάλες, ψεκάστε κόλλα-σπρέι, φροντίζοντας να μην αφήσετε κενά, ώστε να κολλήσει γκλίτερ σε όλη την μπάλα.
8 Προτού στεγνώσει η κόλλα- σπρέι, βάλτε γκλίτερ σε ένα κουταλάκι ή ρίξτε απευθείας σε ολόκληρη την μπάλα. Χτυπήστε ελαφρώς την μπάλα, ώστε να πέσει όσο γκλίτερ περισσεύει. Περάστε ένα κομμάτι μεταλλική κλωστή στην κορυφή κάθε μπάλας (μέσα από τον σπάγκο) και κάντε μία θηλιά στο πάνω μέρος για να μπορείτε να την κρεμάσετε.
Χριστουγεννιατικα στολιδια απο σπαγκο!
Χριστουγεννιατικα στολιδια απο σπαγκο!

SOUTH AFRICA – December 2010: Close up of a glitter bauble. Feature text available. (Photo by Gallo Images / Ideas)

Tips
  • Αν δεν μπορείτε να βγάλετε το σκασμένο μπαλόνι με τα δάχτυλά σας, χρησιμοποιήστε ένα τσιμπιδάκι φρυδιών.
  • Απλώστε ένα καθαρό φύλλο χαρτί κάτω από κάθε μπάλα όταν ρίχνετε τα γκλίτερ έτσι, ώστε όσα δεν κολλήσουν και πέσουν, να μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για την επόμενη μπάλα.

Χριστουγεννιατικα στολιδια απο σπαγκο! Χριστουγεννιατικα στολιδια απο σπαγκο! Χριστουγεννιατικα στολιδια απο σπαγκο! Χριστουγεννιατικα στολιδια απο σπαγκο! Χριστουγεννιατικα στολιδια απο σπαγκο!

πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια

Close