Χριστουγεννιάτικη Pizza!

Συνταγή για Χριστουγεννιάτικη pizza. Αυτή η Χριστουγεννιάτικη πίτσα σε σχήμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου θα κάνει τα παιδιά να σας προσκυνήσουν!

Για την ζύμη

500 γρ. αλεύρι
1 κ. σ. ελαιόλαδο
290 ml νερό χλιαρό
1/2 φακελάκι, μαγιά ξερή
1 κ. γ. αλάτι
1 κ. γ. κοφτό ζάχαρη

Χριστουγεννιάτικη Pizza!

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε την Χριστουγεννιάτικη pizza , Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλάτι, τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και στη συνέχεια τα ζυμώνουμε με τα χέρια μας για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε και το αλάτι, και ζυμώνουμε για άλλα 5 λεπτά. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν δεν κολλάει στα χέρια μας. (Την παραπάνω διαδικασία, μπορούμε να την κάνουμε με μίξερ…. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια βρεγμένη πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου, για μισή ώρα,

Για το δέντρο κόβω πρώτα τον κορμό κ μετά τα κλαδιά. Τα υλικά που χρησιμοποίησα ήταν τσένταρ, γκούντα, μανιτάρια, μπέικον, πεπερονε, καλαμπόκι κ κόκκινη πιπεριά.

Δείτε ακόμη Χριστουγεννιάτικα μπισκότα σοκολάτας με γλάσο  Τα πιο αφράτα

Χριστουγεννιάτικη Pizza!

Επίσης αλλός ένας τρόπος να φτιάξετε την Χριστουγεννιάτικη Pizza είναι να χωρίσετε την ζύμη σε 16 μικρά ψωμάκια. Αφήστε την να φουσκώσει σε ζεστό μέρος 2 ώρες !Μόλις φουσκώσουν τα ψωμάκια λαδώστε ένα μεγάλο ταψί και στρώστε τα ψωμάκια με την διάταξη που σας δίνουμε στην φωτογραφία .Πατήστε τα από πάνω να γίνουν σαν πιτάκια και στρώστε με υλικά της αρεσκείας σας ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 20 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς !

Χριστουγεννιάτικη Pizza!

Δείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Close