5 διασκεδαστικά παιχνίδια που μπορούν να μάθουν στο παιδί γράμματα και αριθμούς!

Πολλά είναι τα παιδιά που διψούν για μάθηση και γράμματα, έτσι βιάζονται να μάθουν ανάγνωση για να μπορούν μόνα τους να διαβάζουν όλα εκείνα που τα ενδιαφέρουν και όλα εκείνα που η μαμά μπορεί να μην έχει χρόνο να διαβάσει στο ίδιο το παιδί. Πολλά όμως είναι και τα παιδιά που βαριούνται και αρνούνται να μάθουν το οτιδήποτε έχει να κάνει με αριθμούς και αλφαβήτα.Εμείς ανακαλύψαμε μερικά παιχνίδια που μπορείτε να παίζετε ακόμη και με το 3χρονο παιδί σας. Παιχνίδια που θα του μάθουν τα χρώματα, παιχνίδια που θα του μάθουν να αναγνωρίζει τους αριθμούς και παιχνίδια που θα το παρακινήσουν να μετρήσει.

1) Uno
Το uno είναι ένα παιχνίδι με κάρτες. Παιχνίδι που βοηθάει το παιδί να παίξει με τα χρώματα και τους αριθμούς. Παιχνίδι που θα κρατήσει το μυαλουδάκι του σε εγρήγορση καθώς όταν μείνει με μία κάρτα πρέπει να φωνάξει «uno» για να κερδίσει και παιχνίδι που θα το μάθει να αλλάζει.
2) Τάβλι
Μην σας φαίνεται περίεργο το παιχνίδι του τάβλι. Το παιδί σας θα μάθει να μετράει τόσο τις κουκκίδες στο ζάρι που έριξε όσο και τις θέσεις μέσα στο τάβλι που πρέπει να μετακινήσει τα πούλια του. Θα εκπλαγείτε το πόσο διασκεδαστικό μπορεί να είναι αυτό το παιχνίδι ακόμη και για ένα παιδί 2 ετών.
3) Τράπουλα
Η τράπουλα μπορεί να κάνει την ίδια ακριβώς δουλειά με το τάβλι και το uno σε συνδυασμό καθώς και τους αριθμούς θα μάθει να αναγνωρίζει αλλά και να μετράει τα σχήματα.
4) Scrabble
Είναι το ιδανικό παιχνίδι για παιδιά της πρώτης δημοτικού και όχι μόνο. Τα παιδιά θα εξοικειωθούν με τα γράμματα και θα μάθουν να γράφουν τις λέξεις που θέλουν.
5) Φιδάκι
Οι περισσότεροι από εμάς έχουν παίξει αυτό το δημοφιλές παιχνίδι στα παιδικά τους χρόνια. Καιρός να το μάθουν και τα παιδιά μας. Άλλο ένα παιχνίδι που βοηθάει το παιδί να μετράει για να μετακινηθεί αλλά και να ανεβοκατεβαίνει για να κερδίσει.

Close