Πως να μην χάνεις τις κάλτσες σου στο πλυντήριο
Αν το κάνετε, δεν υπάρχει περίπτωση να ξανά χάσετε κάλτσα!
Τολμώ και σας γράφω για αυτα τα tips γιατί… έκλαψα πολλά αγαπημένα ζευγάρια κάλτσες και επιτέλους υπάρχει τρόπος να το σταματήσουμε το “κακό”!  Όχι, τίποτα άλλα βαρέθηκα να ακούω “που είναι αυτές οι κάλτσες”.
1 Χρησιμοποιήστε μια παραμάνα ή ενα  συνδετικό υλικό για να κρατήσει τις κάλτσες που ταιριάζουν μεταξύ τους όταν πλένετε και οταν στεγνώνετε. Θα εξασφαλίσει ότι δεν θα χαθουνι κατά τη διαδικασία.
2Αρχικά, λοιπόν, θα πρέπει να αγοράσετε- εκτός αν έχετε –  ένα μικρό κάδο για τα άπλυτα όπου θα βάζετε μόνο κάλτσες.   Την δύσκολή ώρα του πλυντηρίου θα πρέπει να έχετε προμηθευτεί με ειδικά τσαντάκια- διχτάκια όπου θα βάζετε μέσα το κάθε ζευγάρι ξεχωριστά. Ε, τώρα που το σκέφτομαι χωράνε και 2- 3 ζευγάρια.
Προσοχή, το τσαντάκι- διχτάκι είναι το μεγάλο μυστικό αφού έτσι όπως θα το βγάλετε από το πλυντήριο θα το βάλετε στο στεγνωτήριο και μετά οι χαμένες κάλτσες αποτελούν παρελθόν…
Πως να μην χάνεις τις κάλτσες σου στο πλυντήριο
-Μετρήστε πόσες κάλτσες είχατε πριν και επαναλάβετε το ίδιο και μετά το πλύσιμό τους.-Προσέξτε τα βήματά σας. Πολλές κάλτσες χάνονται καθώς πηγαίνετε από το πλυντήριο προς την απλώστρα ρούχων. Τοποθετήστε τις στο κέντρο του καλαθιού για να μη πέφτουν.
-Προσέξτε τις κάλτσες των παιδιών. Πολλές κάλτσες τους βρίσκονται πίσω από βιβλιοθήκες και γραφεία και κάτω από τα κρεβάτια τους. Πείτε στα παιδιά σας να ζευγαρώνουν τις κάλτσες πριν τις βάλουν στο καλάθι των άπλυτων.-Μερικές κάλτσες παραμένουν στο εσωτερικό του πλυντηρίου και μετά το πλύσιμο. Σιγουρευτείτε ότι ελέγξατε καλά το εσωτερικό του. Άλλες «κολλάνε» μέσα σε σεντόνια και πετσέτες για αυτό προσέξτε να τα τινάζετε πρώτα στο μπαλκόνι σας και μετά να τα απλώνετε.-Τέλος, τακτοποιήστε τις κάλτσες σας στα συρτάρια. Βάλτε τις «ορφανές» σε ένα ξεχωριστό σημείο μέσα σε ένα κουτί και κάθε τέλος της εβδομάδας δείτε ποιες ταιριάζουν μεταξύ τους.Η μικρή μου πείρα με έχει διδάξει πως η κάλτσα χάνεται πριν μπει καν στο πλυντήριο. Ο άθλος είναι να την ανακαλύψεις και να την οδηγήσεις ως εκεί. Αν δε, στο σπίτι κυκλοφορεί αρσενικό, με μαθηματική ακρίβεια, η κάλτσα θα βρίσκεται κάτω από το κρεβάτι – όχι απαραίτητα μαζί με το ζευγάρι της!!! Επισης οι πιθανότηες που μας ανοίγονται είναι πολλές και εννίοτε άκρως ενδιαφέρουσες.. στη κουζίνα, δίπλα στη κατσαρόλα, έτοιμη να βράσει ή να σας κάνει να βράσετε στο ζουμί σας…. στο καναπέ του σαλονιού, χαρίζοντας μια τσαχπίνικη λεπτομέρεια, την ώρα αναπάντεχων επισκέψεων..

Close