Χριστουγεννιατικα στολιδια απο αλατοζυμη!

Αλατοζυμη. Η καλύτερη συνταγή για αλατοζυμη για να φτιάξετε χριστουγεννιάτικα στολίδια

Πανεύκολα super οικολογικά στολίδια από αλάτι, νερό, και αλεύρι  που θα φτιάξετε μαζί με τα παιδιά και θα μπείτε για τα καλά στο κλίμα των Χριστουγεννων με ελάχιστα χρήματα!

Η  κατασκευή και οι καταπληκτικες συμβουλές είναι από ΕΔΩ

Υλικά

  • μισή κούπα αλάτι (αυτό στο σακουλάκι)
  • μισή κούπα νερό (συν 1-2 κουταλιές πιθανόν ανάλογα στο αλεύρι)
  • μιαμιση κούπα αλεύρι
Εναλλακτικά για πιο μεγάλη ποσότητα η φόρμουλα είναι 1:1:3, δηλαδή 1 δόση αλάτι, 1 δόση νερό και 3 δόσεις αλεύρι.  Απλά στο ζύμωμα μπορεί να νοιώσετε ότι είναι πολύ σφιχτή αναλόγως της ποιότητας του αλευριού οπότε μπορείτε να βαλετε 1 κουταλιά ακόμα νερό ή και 2 αν χρειάζεται.

Και πως το κάνουμε;

Πολύ απλά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλάτι με το αλευρί. Προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε.

Χρωματιστή αλατοζύμη με τέμπερες

Χωρίζετε τη ζύμη σας σε μικρά κομμάτια και προσθέτετε τέμπερα.  Καλό είναι να έχετε πλαστικά γάντια αλλά δε παθαίνετε και τίποτα αν δεν έχετε, εγώ ποτέ δε φοράω. Ζυμώνετε το χρώμα με το ζυμάρι μέχρι να αποκτήσει ομοιόμορφό χρώμα η ζύμη σας.

Μπορώ να το χρωματίσω μετά το ψήσιμο;

Ναι. Εγώ προτιμώ να τα βάφω με ακρυλικά χρώματα.

Πως ψήνω την αλατοζύμη;

Κανονικά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς για 15-20 λεπτά αν είναι λεπτές σαν κουλουράκια οι κατασκευές σας ή περισσότερο αν είναι πιο χοντρά.  Καλό είναι να τα σκεπάσετε με ένα αλουμινόχαρτο και να έχετε το νου σας για να μην αρπάξουν.

Πως διατηρώ την αλατοζύμη;

Μέσα σε σακουλάκια τροφίμων ή τυλιγμένη με μεμβράνη κουζίνας στο ψυγείο. Δε παθαίνει τίποτα για εβδομάδες ή και μήνες.
Πως γυαλιζουμε την αλατοζυμη!
Ο ευκολότερος τρόπος όμως για να βερνικώσεις κάτι και στην περίπτωση μας ταχριστουγεννιάτικα στολίδια αλατοζύμης είναι το πάμφτηνο σκληρυντικό νυχιών απο τα μαγαζάκια που τα πουλάνε όλα 1 ευρώ.
Αν είσαι μάγκας μάλιστα και θέλεις λίγο πιο στραφταλιζέ τα στολίδια σου μπορείς να πάρεις βερνίκι νυχιών περλέ ή με χρυσόσκονες. Διότι και καθότι στα υλικά χειροτεχνίας μπορεί να πάσχουμε αλλά στα είδη ομορφιάς και καλλωπισμού βρίσκουμε τα πάντα σε αυτή τη χώρα.
Τώρα θα μου πεις είδη ομορφιάς στις χειροτεχνίες; Ναι καλέ γιατί όχι; εδω εγώ σταθεροποιώ ζωγραφικά έργα με μολύβι και κάρβουνο με απλή λακ κι αυτό ήταν κάτι που μου διδάξαν σε σχολή οπότε μη μασάς.
Μη σου πω ότι τώρα το σκέφτομαι να πάω να αγοράσω χρυσό και ασημί βερνίκι νυχιών για να τα δοκιμάσω στα χριστουγεννιάτικα στολίδια μου ως χρώματα.
δειτε και μερικες ιδεες!
Χριστουγεννιατικα στολιδια απο αλατοζυμη!
Χριστουγεννιατικα στολιδια απο αλατοζυμη!
Χριστουγεννιατικα στολιδια απο αλατοζυμη!
Χριστουγεννιατικα στολιδια απο αλατοζυμη!
Χριστουγεννιατικα στολιδια απο αλατοζυμη!

Close