Το παιδι σας δεν τρώει ψάρι;Λαχταριστά κεφτεδακια τόνου σε σάλτσα ντομάτας!
 

Το παιδι σας δεν τρώει ψάρι;Λαχταριστά κεφτεδακια τόνου σε σάλτσα ντομάτας!Εμενα η μικρη τα τσακιζει!!!!!!!!!!

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια
2 συσκευασιες  τόνου 
3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο μουσκεμένες και στραγγισμένες καλά
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 αβγό
λιγο ριγανη
1 κουτ. σούπας μαϊντανό φρέσκο ή αποξηραμένο
αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα
1 κονσέρβα με ντομάτα ψιλοκομμένη και το χυμό της (400γρ.περιπου)
1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 κουτ. σούπας βασιλικό αποξηραμένο
αλάτι, πιπέρι

Στραγγίζετε πολύ καλά τον τόνο από τα υγρά της κονσέρβας και τον θρυμματίζετε με ένα πιρούνι. Τον τοποθετείτε σε μια σαλατιέρα και τον ενώνετε με τα υπόλοιπα υλικά για τα κεφτεδάκια. Ζυμώνετε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Βήμα 2

Πλάθετε το μίγμα σε κεφτεδάκια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, προσθέτετε την ψιλοκομμένη ντομάτα με το χυμό της, τον πελτέ και 2 φλιτζάνια νερό. Καρυκεύετε με το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, τη ρίγανη και το βασιλικό. Αφήνετε τη σάλτσα να πάρει μια βράση και χαμηλώνετε τη φωτιά.

Βήμα 3

Προσθέτετε τα κεφτεδάκια τόνου στη σάλτσα και τα σιγοβράζετε για 20 λεπτά. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια τόνου με τη σάλτσα τους. Συνοδεύετε με λίγο ρύζι basmati η ζυμαρικά.

Close