Ηδονικά ρολακια nutella!!!

 

Μυρωδάτα και απολαυστικά ρολάκια με nutella και κανέλα.

Υλικά:

8γρ. ξηρή μαγιά
¼ φλιτζανιού συν 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
½ φλιτζάνι γάλα
9 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, μαλακό συν περισσότερο για επάλειψη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
3 αυγά
4 φλιτζάνια αλεύρι, συν περισσότερο για πασπάλισμα
¾ φλιτζανιού καφέ ζάχαρη
⅔ φλιτζανιού χοντροκομμένα καρύδια
1½ φλιτζάνι Nutella
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε την μαγιά, 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό σε ένα μπολ μέχρι το μείγμα να αφρίσει, περίπου 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ, βάζουμε το γάλα να σιγοβράσει σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Το αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά. Ανακατεύουμε μέσα την υπόλοιπη ζάχαρη, 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο και το αλάτι και το ανακατεύουμε στο μείγμα μαγιάς μαζί με την βανίλια, 2 αυγά και το αλεύρι μέχρι να αναμειχθούν καλά. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λεία και ελαστική, περίπου 3 λεπτά. Την τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο μπολ, το σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε να καθίσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 1½ ώρα.
Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει το βούτυρο και το ρίχνουμε σε ένα ταψί 25×35 εκατοστά, πασπαλίζουμε με καρύδια.
Μεταφέρουμε την ζύμη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε σε ένα ορθογώνιο 50×35 εκατοστά. Απλώνουμε ομοιόμορφα την nutella πάνω από τη ζύμη, αφήνοντας ένα 1 εκατοστό κενό από τις πλευρές. Χτυπάμε το άλλο αυγό σε ένα μπολ και αλείφουμε με αυτό τα κενά σημεία της ζύμης χωρίς nutella. Ρολάρουμε την ζύμη σε ένα μεγάλο ρολό (σαν κορμό) περικόβουμε τα άκρα και κόβουμε 12 ρολάκια. Μεταφέρουμε τα ρολά με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω στο ταψί, πασπαλίζουμε με κανέλα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 30 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν το σερβίρισμα. Σερβίρουμε στα πιάτα με το σιρόπι και τους ξηρούς καρπούς από τον πάτο του ταψιού.
Ρολάκια με nutella και κανέλα
πηγη

stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 
 
 
 
 

Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες 

Close