Light παγωτό βανίλια με τις μισές θερμίδες!

Υλικά για 4 μερίδες

2 φλ. γάλα 1,5% σε λιπαρά
2 βανιλιες
4 κρόκους αυγών
4κ.σ. γλυκαντικό
1φλ. κρέμα γάλακτος light

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε μία μικρή κατσαρόλα το γάλα και τη βανιλια. Ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά, χωρίς να το αφήσουμε να κάψει. Στο μεταξύ, χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους με το γλυκαντικο μέχρι να ετοιμάσουμε κολλώδες, ανοιχτόχρωμο μίγμα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους, ανακατεύοντας. Ξαναβάζουμε το μίγμα στη φωτιά, σε χαμηλή θερμοκρασία, και ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι το μίγμα να πήξει ελαφρώς.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε αφράτη σαντιγί (όχι σφικτή) και την προσθέτουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Μεταφέρουμε το μίγμα σε πλαστικό δοχείο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 6 ώρες τουλάχιστον, ανακατεύοντας καλά κάθε μία ώρα. Εναλλακτικά, βάζουμε το μίγμα σε παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Σχόλιο: Δροσερή πρόταση με χαμηλότερη ενεργειακή απόδοση και λιγότερα λιπαρά, ιδανική για τόνωση όλων των βιολογικών λειτουργιών χάρη στο υψηλό πρωτεϊνικό της περιεχόμενο! Η υψηλή της περιεκτικότητα σε λουτεΐνη που ενισχύει την όραση, σε ασβέστιο και σε βιταμίνη D έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη διατροφική αξία του παγωτού βανίλια, ενισχύοντας σημαντικά την οστική δομή και πυκνότητα, αλλά και το σύνολο των λειτουργιών του ανοσοποιητικού συστήματος!

Πηγή 

Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 

Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια

Close