Παγωτο kinder bueno!Παγωμένη απόλαυση

photo via

Τι χρειαζόμαστε:
700ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
300 γρ. φουντούκια ψίχα, ανάλατα
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
2 φύλλα ζελατίνης (10 γρ.)
1 πρέζα αλάτι

Οδηγίες
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλτε τα φουντούκια µε τη ζάχαρη και τοποθετήστε τα σε µέτρια φωτιά. Ανακατέψτε συνεχώς µε ένα κουτάλι µέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραµελώσουν τα φουντούκια. Μόλις καραµελώσουν τα φουντούκια, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο. Ανακατέψτε µέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο. Βάλτε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα µπολ µε κρύο νερό να µαλακώσουν για 15΄. Παράλληλα ζεστάνετε την κρέµα γάλακτος στο φούρνο µικροκυµάτων. Μόλις ζεσταθεί αρκετά, προσθέστε το αλάτι και τις καλά στραγγισµένες ζελατίνες και ανακατέψτε µε αυγοδάρτη µέχρι να λιώσουν.

Σε ένα µπλέντερ βάλτε την κρέµα γάλακτος µαζί µε τα ζεστά καραµελωµένα φουντούκια και πολτοποιήστε µέχρι να έχετε ένα λείο παχύρρευστο µείγµα.

Το βάζουμε σε μπολ στην κατάψυξη και το αφήνουμε λίγες ώρες μέχρι να αρχίσει να κάνει σώμα. Τότε το ανακατευουμε πολυ καλα να αφρατέψει.

Το παγώνουμε πάλι για να σταθεροποιηθεί. Αυτήν τη διαδικασία την επαναλαμβάνουμε  (2-3 φορες) αν θέλουμε το παγωτό μας να γίνει αφράτο και χωρίς κρυστάλλους. Προς το τελευταίο χτύπημα ρίχνουμε αν θέλουμε σπασμένα kinder bueno.

 

 

TIP: Μπορείτε στη γέμιση να προσθέσετε και ψιλοκομμένα καβουρδισμένα φουντούκια.

Close