Το πιο αφράτο γλυκάκι που φαγάτε ποτέ με τρία μονο υλικά!

Αυτό το γλυκάκι είναι το ιαπωνικό cheesecake με τρία μόνο υλικά ,σίγουρα θα το λατρέψετε.Είναι αφράτο.λιώνει στο στόμα ,πανευκολο να το φτιάξετε!!!Θέλετε κάτι άλλο;

Υλικά

•3 αυγά [χωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια]
•120 γρ. λευκή σοκολάτα σε κομματάκια
•120 γρ. τυρί κρέμα
Εκτέλεση
1.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώνετε και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα στρογγυλό ταψάκι 16-18 εκ. Χωρίζετε τα αυγά και βάζετε τα ασπράδια στο ψυγείο να είναι παγωμένα.
2.Λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια λευκής σοκολάτα και τα αφήνετε να μισοκρυώσουν. Βάζετε σε μπολ το τυρί κρέμα και το χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει.
3.Προσθέτετε τη χλιαρή λιωμένη σοκολάτα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί και τέλος προσθέτετε και τους κρόκους αυγών και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
4.Χτυπάτε τα ασπράδια αυγού σε πολύ πηχτή μαρέγκα μέχρι να “στέκεται”. Προσθέτετε σταδιακά, λίγη λίγη,  τη μαρέγκα μέσα στο μείγμα τυριού και ανακατεύετε με μαρίζ, απαλά και κυκλικά από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
5.Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνετε το γλυκό σας για 15 λ στο προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς. Μετά τα 15 λ κατεβάζετε τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 15 λ. Βγάζετε το γλυκό από το φούρνο, το αφήνετε για 15 λ να σταθεί, το ξεφορμάρετε και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς. Το πασπαλίζετε προαιρετικά με ζάχαρη άχνη, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.sintayes.gr
Δείτε στο video την εκτέλεση

Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 

Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια

Close