CRAZY DOUGH: Η πιο τρελη ζύμη απο τη Μυρτω Αγγέλου

CRAZY DOUGH
η πιο θεότρελη ζύμη που εχω φτιάξει !!!!
τι θελετε να φτιαξετε???
τυροπιτακια, κρουασανακια, μερεντοψωμο, ψωμακια, ρολα κανελλας,τυροκουλουρα ,πίτσα.????
…ο,τι λαχτάρα η ψυχούλα σας!!!!!
Μπορούμε να τη φτιάξουμε τη ζύμη μας και να τη βάλουμε στο ψυγείο …διατηρείται για 3 μέρες…ή αλλιώς την φυλάμε στην κατάψυξη!!!
Υλικα
1 κιλο αλευρι
3 κ γ μπεικιν
3 κγ ζαχαρη
2 κγ αλατι
2 φακελακια μαγια
2 αυγα
220 ml γαλα
360 γρ γιαουρτι
80 γρ βουτυρο ή σπορελαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπολακι ανακατεύουμε το γιαούρτι, το γάλα, τα αυγά και το βούτυρο λιωμένο ή το σπορέλαιο.
Στον καδο του μιξερ μας, ρίχνουμε το αλευρι (οχι ολο απο την αρχη, κραταμε 50 γρ) , το μπεικιν, τη μαγια, το αλατι, τη ζαχαρη, κανουμε μια γουβιτσα και ρίχνουμε μεσα το μείγμα γάλακτος, γιαουρτιού , αυγών και βουτύρου.
Αναδεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα, μεχρι να εχουμε μια ζυμη που να μην κολλάει στα χεριά, να ειναι απαλή και μαλακη.
Χτυπάμε περίπου στα 10 λεπτά.

Αφού γίνει η ζύμη μας, μπορούμε να τη χρησιμοποιησουμε άμεσα ή να την βάλουμε σε ένα λαδωμένο μπολ στο ψυγειο.
Αν τη χρησιμοποιησουμε αμέσως, φτιάχνουμε ο,τι θέλουμε, αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά και μετα ψηνουμε.
Διατηρείται στο ψυγείο ως 3 μέρες.
Αν τη βαλουμε στο ψυγειο και την χρησιμοποιησουμε την επόμενη μέρα…κάλο θα ειναι να μείνει λιγο , να ερθει σε θερμοκρασια δωματιου

καλη σας επιτυχια !!!!

Photo via

Close