5 περιπτώσεις  που η κάθε θηλάζουσα μαμά θα πει.. ευτυχώς που θηλάζω!

Δεν είμαι σύμβουλος θηλασμού, είμαι απλά μια μαμά που θέλει να μοιραστεί με όλες σας, την μέχρι τώρα εμπειρία μου με τον θηλασμό..!

Ο Δημήτρης μου, θήλασε απο την πρώτη μέρα,αποκλειστικά, και μέχρι σήμερα θηλάζει όποτε εκείνος θέλει!
Είμαι η μαμά του Δημήτρη, ενός υπέροχου παιδιου 16 σχεδον μηνών!

Όσο ήμουν έγκυος, δεν σας κρύβω πως οι εικόνες που έφερνα στο μυαλό μου με το μωρό μου, ηταν να το κρατάω στην αγκαλιά μου και να το ταίζω το γαλατάκι του με το μπιμπερό! Δεν ήμουν ενημερωμένη για τον θηλασμό, δεν είχα ψάξει πληροφορίες στο internet, αλλά έλεγα πως εγώ το παιδί μου θέλω έστω 40 μέρες να το θηλάσω! Γέννησα με καισαρική τομή και με ολική αναισθησία γιατί υπήρξε σοβαρή επιπλοκή, αυτό μου στέρησε τη χαρά να βάλω το μωρό μου στο στήθος με το που γεννηθεί… Επρεπε να περιμένω 8 ώρες, για να μην περάσει κάποια ουσία μέσω του θηλασμού στο αντράκι μου!
Όταν μου τον ακούμπησε η μαμά μου στο στήθος μου, με ρώτησε αν είμαι έτοιμη να το ζήσω!! Ήξερε τι βομβαρδισμός συναισθημάτων με περίμενε! Ήταν μια μαγική στιγμή, που αναμφισβητητα θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό μου! Θυμάμαι πως είχα πει, πως αυτό είναι κάτι που θα μπορούσα να κάνω για μια ζωή! Και έτσι απο εκείνη τη μέρα μέχρι και σήμερα το κάνω με απόλυτη χαρα!!!! Σαν μια απλή μαμά λοιπόν, θα σας πω 5 στιγμές στη ζωή μου ως θηλάζουσα που είπα, ευτυχώς που θηλάζω!

1. Τους 6 πρώτους μήνες της ζωής ενός μωρου, όλα μα όλα πρέπει να είναι αποστειρωμένα! Ο αποστειρωτής για μια μαμά που δεν θηλάζει, είναι ο καλύτερος της φίλος! Εγώ δεν χρειάστηκα ποτέ μου να αποστειρώσω πιπίλες, μπιμπερό κτλ… Και όσες μανούλες δεν θηλασαν, ξέρουν τι θα πει να πεινάει το μωρό σου και να περιμένεις 5 λεπτά τον αποστειρωτή να τελειώσει, μιας και όλα τα μπιμπερό είναι στα απλυτα!!!!! Και η τραγικη ειρωνία, είναι πως είναι πάντα όλα στα άπλυτα!!

2. Το βράδυ ένα μωρό ξυπνάει κάθε 2 με 3 ώρες γιατί πεινάει! Εγω το μόνο που έκανα ήταν να το παίρνω στην αγκαλιά μου και να το βάζω να θηλάσει! Εαν δεν θήλαζα, θα έπρεπε να σηκωθώ, να βράσω νερό να το φέρω στη σωστή θερμοκρασία, να μετρησω μες τον ύπνο μεζούρες απο το γάλα σε σκόνη, να το δώσω στο μωρο μου! Ενταξει, είναι προφανές πως είναι δυσκολότερο!

 

3. Ο γιος μου, την πρώτη φορά που αρρώστησε, ήταν 13 μηνών! Πήρε μόνο δυο φορές depon και αφου αυξήσαμε τους θηλασμούς ο πυρετός υποχώρησε μια μέρα μετά! Είναι γνωστό οτι τα παιδιά που θηλάζουν αρρωσταίνουν λιγότερες φορές και για λιγότερες μέρες!4. Ο χειρότερος εφιάλτης μιας μαμάς είναι το πως θα κοιμίσω το μωρό μου! Ε λοιπόν εγώ ποτέ μου δεν δυσκολεύτηκα(σχεδόν)!! Όταν έρχεται η ώρα απλά βάζεις το μωρό στο στήθος και κοιμάται!! Τόσο απλά!

5. Και για το τέλος, άφησα και έναν λόγο που αφορά τα κιλά της μανούλας! Ξέρετε πόσο πιο εύκολο είναι να χάσεις τα κιλά που πήρες, όσο θηλάζεις;

Σε καμία περίπτωση δεν θα σας πω ποτέ, πως μια μαμά που θηλάζει,είναι καλύτερη μαμά απο μια άλλη μαμά που για διάφορους λόγους δεν θηλασε.. Αν όμως πρέπει να σας πω τι είναι καλύτερο και ιδανικό να γινει, θα σας πω να θηλάσετε!
Μην ξεχνάτε πως ευτυχισμένη μαμά=ευτυχισμένο μωρό!!!

Αυτοι ήταν 5 δικοί μου λόγοι, που χαίρομαι που θήλασα και που θηλάζω ανεξάρτητα απο τα θρεπτικα οφέλη!!!

Close