Θεικό κοτοπουλο στο φούρνο με σάλτσα και παρμεζάνα

θα το πω όσο πιο απλά μπορώ… κοτόπουλο παναρισμένο, ψημένο στο φούρνο, λουσμένο με σάλτσα ντομάτας και πασπαλισμένο με άφθονη μοτσαρέλα. Ναι, αυτό το πιάτο είναι τόσο τέλειο όσο ακούγεται! Και πώς θα μπορούσε να μην είναι με τέτοιο συνδυασμό υλικών; Να σας πω και κάτι ακόμα; Φτιάχνεται απίστευτα εύκολα και γρήγορα!

 

Υλικά για 4 μερίδες
4 φιλέτα κοτόπουλο
1/3 φλιτζανιού (25 γραμμ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μεγάλο αυγό
3/4 φλιτζανιού (40 γραμμ.) τριμμένη φρυγανιά
3/4 φλιτζανιού (50 γραμμ.) τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια (400 γραμμ.) σάλτσα ντομάτας
1 φλιτζάνι (80 γραμμ.) τριμμένη μοτσαρέλα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι. Σε δεύτερο βαθύ πιάτο χτυπάμε ελαφρά το αυγό. Σε τρίτο βαθύ πιάτο ανακατεύουμε τη φρυγανιά με την παρμεζάνα.
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το περνάμε πρώτα από το αλεύρι, στη συνέχεια από το αυγό και τέλος από το μίγμα φρυγανιάς-παρμεζάνας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190 βαθμούς με αντιστάσεις.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τα φιλέτα για 5′ από κάθε πλευρά. Τα μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος και τα ψήνουμε για 30′. Στη συνέχεια βγάζουμε το σκεύος από το φούρνο και περιχύνουμε τα φιλέτα με τη σάλτσα ντομάτας. Πασπαλίζουμε την τριμμένη μοτσαρέλα και τοποθετούμε ξανά το σκεύος στο φούρνο. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10′ ακόμα μέχρι να λιώσει και να ροδίσει ελαφρά το τυρί.

Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο προσωπικό μου blog, theonewithallthetastes

 κοτοπουλο _στο φούρνο _με σάλτσα_ και _παρμεζάνα_

Close