3 τρόποι για να κάνετε τα συρτάρια σας να μυρίζουν υπέροχα

Χωρίς χημικά και χωρίς προωθητικά αέρια, γιατί αρκούν τα φυσικά συστατικά από μόνα τους, ώστε να κάνουν τα συρτάρια και τις ντουλάπες σας να μυρίζουν τέλεια και να σας φτιάχνουν τη διάθεση. Άλλωστε ποιος δεν αγαπά τη μυρωδιά των φρεσκοπλυμένων ρούχων που, εκτός των άλλων, κάνει το πρωινό ντύσιμο να μη μοιάζει τόσο με αγγαρεία…
Σαπουνάκια
Πάρτε σαπουνάκια που δεν χορταίνετε να μυρίζετε και τυλίξτε τα σε ύφασμα ή βαμβακερή δαντέλα. Με λίγο ράψιμο μπορείτε να σταθεροποιήσετε τα υφάσματα για να μη ξετυλίγονται στα συρτάρια. Δεν είναι απαραίτητη μεγάλη δεξιοτεχνία.

arwmatika_syrtariwn15

 

Αν βέβαια πιάνουν τα χέρια σας δεν υπάρχει λόγος να μην τα κάνετε κομψά και χαριτωμένα και προσθέτοντας ένα θηλάκι μπορείτε να τα κρεμάσετε και στη ντουλάπα σας. Μια άλλη ιδέα είναι να τυλίξετε τα σαπούνια με τα υφάσματα σαν ρολό και να τα δέσετε δεξιά-αριστερά με κορδέλες σαν καραμελίτσες! Γρήγορα, απλά και κομψά… και χωρίς ράψιμο. Όμως μην τα τοποθετήσετε στα συρτάρια σας χωρίς κανένα κάλυμμα, γιατί είναι πολύ πιθανό τα έλαια του σαπουνιού να αφήσουν σημάδια στα ρούχα και στα έπιπλα. Προτιμήστε σαπούνια με έντονη μυρωδιά για να μπορούν να αφήσουν άρωμα με διάρκεια. Επίσης, αντί για σαπούνια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αρωματικά κεράκια ρεσώ.

Σπρέι με αιθέρια έλαια

arwmatika_syrtariwn11
Θα χρειαστείτε ένα μπουκαλάκι με βαποριζατέρ, 2 μέρη καθαρό οινόπνευμα, 1 μέρος νερό, και αιθέρια έλαια της επιλογής σας. Προτείνονται η λεβάντα, η βανίλια και τα εσπεριδοειδή, καθώς είναι από τα πιο δημοφιλή αρώματα στα ρούχα μας. Κάντε τους δικούς σας συνδυασμούς μέχρι να βρείτε αυτό που σας ικανοποιεί πιο πολύ. Οι δοσολογίες ποικίλουν αναλόγως με το πόσο έντονο άρωμα επιθυμεί κανείς. Μια ενδεικτική δοσολογία είναι 15-20 σταγόνες αιθέριων ελαίων σε 3 φλιτζανάκια του καφέ υγρό διάλυμα (νερό και οινόπνευμα). Το οινόπνευμα προστίθεται για να εξατμίζεται πιο γρήγορα το νερό και να μην αφήνει υγρασία στα ρούχα. Προσοχή με τα αιθέρια έλαια καθώς κάποια από αυτά είναι πιθανό να λεκιάσουν, ειδικά τα ανοιχτόχρωμα υφάσματα, γι’ αυτό κάντε πρώτα ένα τεστ πριν αρχίσετε να ψεκάζετε τις ντουλάπες σας.

 

Πουγκάκια με μπαχαρικά και βότανα

arwmatika_syrtariwn18
Εύκολα μπορεί κανείς να βρει τούλινα πουγκάκια σαν αυτά που χρησιμοποιούν στις μπομπονιέρες. Και τα πουγκάκια αυτά μπορούμε να τα γεμίσουμε με αρωματικά βότανα και μπαχαρικά κάθε λογής. Τον πρώτο ρόλο έχει πάλι η λεβάντα, που εκτός από το άρωμα καθαριότητας που αφήνει, απωθεί και τον σκόρο. Όμως, αναλόγως τα γούστα μας, μπορούμε να γεμίσουμε τα σακουλάκια μας με κάποιο αρωματικό τσάι, με ξύλα κανέλας, αστεροειδή γλυκάνισο ή και βανίλια. Κι επειδή η φυσική βανίλια είναι κάπως ακριβή για να γεμίσει όλες τις ντουλάπες μας, μια άλλη ιδέα είναι να συγκεντρώνουμε τα άδεια μπουκαλάκια από τη βανίλια σε σκόνη που βάζουμε στα γλυκά και να γεμίζουμε με αυτά τα πουγκάκια μας.

Και μην ξεχάσετε να βάλετε μερικά από τα αρωματικά σας μέσα στις βαλίτσες σας όταν ταξιδεύετε, αλλά και όταν τις έχετε αποθηκευμένες!

via

Close