Ο μικρότερος δότης οργάνων στον κόσμο: Έζησε 2 ώρες, έσωσε όμως μια ζωή

Έζησε μόλις 100 λεπτά και στη συνέχεια έγινε το μικρότερο μωρό-δότης οργάνων στην ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας. Ο λόγος για τον Teddy, ο οποίος γεννήθηκε πέρσι στις 22 Απριλίου μαζί με τον υγιέστατο δίδυμο αδερφό του, τον Noah, και η ιστορία του έρχεται στο φως από την Daily Mirror.

moro-1

Ωστόσο, δεν κατάφερε να ζήσει περισσότερο από σχεδόν δύο ώρες και γι’ αυτό το λόγο οι γονείς του, η Jess Evans και ο Mike Houlston πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα νεφρά και τις βαλβίδες της καρδιάς του, με αποτέλεσμα να συγκλονίσουν όλον τον πλανήτη.

Η χειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο μωρό τους και λίγες ώρες αργότερα, τα όργανά του είχαν σώσει τη ζωή ενός ενήλικα άνδρα, ο οποίος έπασχε από νεφρική ανεπάρκεια.

moro-3

Ο πατέρας του άτυχου μωρού, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα δήλωσε: «Έζησε και πέθανε ένας ήρωας. Είναι αδύνατο να εξηγήσω πόσο περήφανοι είμαστε γι ‘αυτόν» και η σύζυγός του πρόσθεσε: «Είμαστε απίστευτα περήφανοι για τον ηρωισμό του. Ελπίζουμε ότι η ιστορία του Teddy θα εμπνεύσει τις οικογένειες που θα βρεθούν στη θέση μας, γνωρίζοντας πως ένα μέρος του αγαπημένου τους θα ζει μέσω κάποιου άλλου και αυτό είναι μια παρηγοριά».

Όπως σημειώνεται στο κείμενο, το ζευγάρι γνώριζε ότι ο μικρούλης δεν θα άντεχε στη ζωή, καθώς οι γιατροί τους είχαν ενημερώσει πως το μωρό έπασχε από ανεγκεφαλία, μια σπάνια πάθηση. «Σκεφτήκαμε ότι ακόμη και μια στιγμή μαζί του, 10 λεπτά ή μια ώρα θα ήταν το πιο πολύτιμο πράγμα που θα είχαμε από αυτόν», δήλωσε η Jess Evans λίγο αργότερα.

moro-2

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι δυο τους δημιούργησαν μια σελίδα «Thanksgiving» στο facebook προς τιμήν του Teddy, με στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα για τη φιλανθρωπική οργάνωση «2 Wish Upon A Star». Η συγκεκριμένη οργάνωση αποσκοπεί στη στήριξη των γονιών που χάνουν μωρά ή μικρά παιδιά.

moro-4

via

Close