Το μυρμιγκάτο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου που έχει κάνει θραύση!

Η Αργυρώ είναι μία απο τις αγαπημένες μου μαγείρισσες !Πριν δυο μέρες έφτιαξε στο πρωινό μου το μυρμιγκάτο τρουφάτο και το twitter πήρε φωτιά με αυτή τη συνταγή!

Σε ευχαριστούμε Αργυρώ!

Χαμός γίνεται κάθε καλοκαίρι στο παζάρι γυναικών με το συγκεκριμένο γλυκό. Ουρά στον πάγκο του γλυκού και γίνεται μάχη για ένα κομμάτι τρουφάτο μυρμηγκάτο. Ευχαριστούμε κορίτσια μου που το μοιραστήκατε μαζί μας. Είναι πραγματικά τέλειο!

Υλικά συνταγής
1 κεσεδάκι μαργαρίνη

250 γρ. 1-1/2 φλ. ζάχαρη

6 αβγά

2 βανίλιες

1 φλ. γάλα

1 φακελάκι μπέικινκ πάουντερ

3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 φλ. τρούφα

 

Για το σιρόπι

2-1/2 φλ. νερό

2- 1/2 φλ. ζάχαρη

Για την κρέμα σοκολάτας

4 γεμάτες κ.σ. κακάο

10 κ.σ. άχνη ζάχαρη

2 κ.σ. κορν φλάουρ

1 βανίλια

1 φλ. γάλα

1/2 φλ. νερ

ό 3 κ.σ. μαργαρίνη
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Ένα ένα ρίχνουμε τα αβγά να τα πίνει το μίγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Εναλλάξ προσθέτουμε το γάλα με το αλεύρι. Τέλος προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Βουτυρώνουμε μεγάλο πυρέξ η μακρόστενο ταψί.
Αδειάζουμε το μίγμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170ºC για περίπου 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαιριού.
Για το σιρόπι
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 4′-5′ και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
Για την κρέμα σοκολάτας
Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα στερεά υλικά, κακάο, κορν φλάουρ, άχνη και βανίλια. Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το νερό και την μαργαρίνη. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
Αφού σιροπιάσουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το σιρόπι, αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει. Περιχύνουμε με την κρέμα. Αφήνουμε να παγώσει και σερβιρουμε σαν πάστα. Για καλύτερο σιρόπιασμα, να είναι χλιαρό προς κρύο το σιρόπι και ζεστό το γλυκό.

via

Close