Χοιρινό με λεμονί πορτοκάλι και μέλι!

Συνταγή για Χοιρινό με λεμονί πορτοκάλι και μέλι! Με  μια υπέροχη σάλτσα πορτοκαλιού. Αυτο το χοιρινό είναι τόσο μαλακό που κόβεται χωρίς μαχαίρι.

Ένα υπέροχο πιάτο για το καθημερινό, Κυριακάτικο τραπέζι για όλη την οικογένεια αλλά και το επίσημο τραπέζι για τους καλεσμένους σας.

Υλικά για χοιρινό με λεμονί πορτοκάλι και μέλι!

800 γρ. χοιρινό κρέας από ώμο χωρίς κόκκαλο
ξύσμα και χυμός από 3 πορτοκάλια
ξύσμα και χυμός από 3 λάιμ
1 κουτ. του γλυκού κόλιαντρο
1 κουτ. του γλυκού κύμινο
1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 κουτ. της σούπας μέλι
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Δείτε επίσης : Χοιρινό λαδορίγανη που λιώνει στο στόμα!

Εκτέλεση συνταγής για χοιρινό με λεμονί πορτοκάλι και μέλι

Κόβετε το κρέας σε μερίδες και το βάζετε σε μεγάλο μπολ. Αναμιγνύετε καλά, σε άλλο μπολ 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο, τον χυμό & το ξύσμα των πορτοκαλιών και των λάιμ, όλα τα μπαχαρικά και το σκόρδο και περιχύνετε το κρέας. Αφήνετε το κρέας στην μαρινάδα για 4-5 ώρες τουλάχιστον, διατηρώντας το στο ψυγείο μέχρι να το μαγειρέψετε. Στραγγίζετε το κρέας από την μαρινάδα και κρατάτε την μαρινάδα για το μαγείρεμα.

Δείτε επίσης Ζουμερό χοιρινό αλά κρεμ, με γραβιέρα και μανιτάρια

Σοτάρετε το κρέας με το κρεμμύδι σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο. Το γυρίζετε για να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το αλατοπιπερώνετε. Σβήνετε με την μαρινάδα και μεταφέρετε το φαγητό σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος.

Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 45 λ περίπου ή μέχρι να γίνει το κρέας. Όταν ψηθεί το κρέας, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, περιχύνετε με το μέλι και ξαναβάζετε το φαγητό στον φούρνο και 10 λεπτά ακόμη. Περνάτε από το σουρωτήρι την σάλτσα που έμεινε στο ταψί και σερβίρετε με το κρέας.

Χοιρινό με λεμονί πορτοκάλι και μέλι!

photo via angsarap.net

Close