Πικάντικο κοτόπουλο με πουρέ

Μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο, πικάντικο κοτόπουλο με κρεμμύδια και καυτερή πιπεριά. Συνοδεύστε το με πουρέ ή πατάτες τηγανιτές και απολαύστε ένα νόστιμο υπέροχο πιάτο.
Υλικά συνταγής
6 κ.σ. ελαιόλαδο
650 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο κομμένα σε κομμάτια 4 εκατοστών
3 φέτες μπέϊκον
1 μεγάλη κόκκινη καυτερή πιπεριά, χωρίς σπόρους ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κλωναράκια δεντρολίβανο
80 ml λευκό κρασί
400 γρ. [1 κουτί] ντοματάκια κονκασέ
3/4 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
2 φύλλα δάφνης
1/4 φλ. τσαγιού μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι
πουρέ για συνοδευτικό [βλέπε συνταγή εδώ]
Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε, ανακατεύοντας, τα κομματάκια κοτόπουλου για 4 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε από τη φωτιά και τα αφήνετε σε μεγάλη πιατέλα.
Ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνετε το μπέϊκον, τη πιπεριά και το κρεμμύδι και τα σοτάρετε ανακατεύοντας για 2 λ περίπου ή μέχρι να γίνει τραγανό το μπέϊκον. Προσθέτετε το σκόρδο και το δεντρολίβανο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να “βγάλουν” τα αρώματά τους.
Σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε για 1 λ με ξύλινη κουτάλα, ξύνοντας τη βάση του τηγανιού για να ξεκολλήσουν τυχόν κοτόπουλο ή μπαχάρια που έχουν κολλήσει στη βάση του τηγανιού.
Προσθέτετε το κοτόπουλο, τα ντοματάκια κονκασέ, το ζωμό κότας, τα φύλλα δάφνης και αλατοπίπερο. Ανακατεύετε, χαμηλώνετε τη φωτιά σε σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά για 12 λ ή μέχρι το κοτόπουλο ψηθεί μέχρι το κέντρο του. Ρίχνετε και το ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύετε και κατεβάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
Φτιάχνετε το πουρέ σας σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Σερβίρετε το πουρέ σε βαθιά πιάτα και από πάνω το κατόπουλο με τη σάλτσα του.

via

Close