Πως να προστατέψετε τα παιδιά σας, όταν ένα από αυτά ή εσείς είστε άρρωστοι

Τι είναι χειρότερο από ένα άρρωστο παιδί; Όταν έχετε 2 ή και περισσότερα άρρωστα παιδιά! Και τότε, η ζωή σας γίνεται πραγματικά δύσκολη. Δυστυχώς, είναι σχεδόν απίθανο να κρατήσετε τα μικρόβια σε απόσταση από το υγιές παιδί όταν αυτό γίνεται μέσα στα όρια του σπιτιού σας.. Μπορείτε όμως ακολουθώντας κάποιες συμβουλές και με την βοήθεια της πρόληψης να το πετύχετε.

Θα πρέπει το πλύσιμο των χεριών αποτελεί προτεραιότητα

Δεν είναι μυστικό ότι το πλύσιμο των χεριών είναι ένα βασικό μέρος της καλής υγιεινής. Αλλά αυτό που δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι είναι απολύτως αναγκαίο για την πρόληψη της εξάπλωσης των μικροβίων. Αυτό συμβαίνει γιατί το 80 τοις εκατό των λοιμωδών νοσημάτων εξαπλώνονται μέσω της επαφής, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ενώ τα παιδιά σας πρέπει να συνηθίσουν στο πλύσιμο των χεριών πριν από τα γεύματα, και τώρα που το ένα σας παιδί ή κάποιος στο σπίτι είναι άρρωστος είναι η κατάλληλη στιγμή για να αυξηθεί η συχνότητα αλλά και η ποιότητα του πλυσίματος των χεριών.

Ξεχωριστός χώρος αλλαγής πάνας

Αν έχετε περισσότερα από ένα παιδιά που φορά πάνες, ένας καλός τρόπος για να εξαπλωθούν γρήγορα τα μικρόβια είναι να τα αλλάξετε και τα δύο στην ίδια θέση. Για να διατηρήσετε το υγιές παιδί καλά, θα πρέπει να αρχίσετε να του αλλάζετε την πάνα του ή σε κάποιο διαφορετικό μέρος ή εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε ένα κάλυμμα μιας χρήσης ή ένα μαξιλάρι ή μια κουβέρτα καθαρή, κάθε φορά που αλλάζετε το υγιές παιδί.

Να είστε πιο προσεκτικοί την ώρα του φαγητού

Αν και σε εσάς όπως στις περισσότερες οικογένειες με μικρά παιδιά, τα γεύματα μετατρέπονται σε μπουφέ με φαγητό για όλους θα πρέπει να το προσέξετε πολύ. Όταν κάποιος είναι άρρωστος, καλό είναι να γίνεται πιο εγωιστικός με το φαγητό του και να μην το μοιράζει, γιατί όπως μοιράζεται το φαγητό βοηθά να εξαπλωθούν τα μικρόβια και οι ασθένειες. Εάν δεν γίνεται αλλιώς, προσπαθήστε  να ταΐσετε  τα παιδιά σας διαφορετικές ώρες.

Σταματήστε το μαγείρεμα

Όταν κάποιος στο σπίτι είναι άρρωστος και πόσο μάλλον όταν αυτός ο κάποιος είστε εσείς, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με την προετοιμασία του φαγητού μιας και μπορεί μια καλοπροαίρετη σαλάτα να γίνει το κατάλληλο μέσω για να περάσει στον οργανισμό κάποιου από τα μέλη της οικογένειά σας το μικρόβιο. Έχετε μια καλή δικαιολογία λοιπόν για να παραγγείλετε απ έξω.

Κρατήστε το θηλασμό

Εάν θηλάζετε ένα ή περισσότερα από τα παιδιά σας, θηλάστε το εκείνες τις μέρες και μην δίνεται το αποθηκευμένο γάλα σας. Όταν θηλάσει το παιδί σας, θα μοιραστείτε τα μικρόβια, αλλά θα δώσει επίσης το μωρό σας σημαντικά αντισώματα που θα μπορούσε να τον ή την αποτρέψει από να πάρει την ασθένεια συνολικά, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής.

Εμβολιαστείτε

Ο εμβολιασμός είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα αυτές τις μέρες, αλλά ένα πράγμα είναι αδιαμφισβήτητο: Οι εμβολιασμοί προστατεύουν τα παιδιά σας από ανεπιθύμητες ασθένειες. Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας έχουν κάνει όλα τους τα εμβόλια, και επιλέξτε να κάνετε τα εμβόλια κατά της γρίπης, όταν αυτά είναι διαθέσιμα. Ενώ η αποτελεσματικότητα της γρίπης ποικίλλει από έτος σε έτος, το CDC αναφέρει ότι ένα εμβόλιο της γρίπης μειώνει τον κίνδυνο ενός παιδιού να νοσήσει από τη γρίπη κατά 74 τοις εκατό.

via

Close