Φτιάξε φυσικό αποσμητικό με αλόη

Πολλές φίλες παραπονιούνται ότι το αποσμητικό τους είναι ερεθιστικό, μάλιστα πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας απίστευτες καταγγελίες για εγκαύματα (!!) από πασίγνωστο αποσμητικό!

Μα τί τα θέλουμε όλα αυτά τα εφετζίδικα προϊόντα με τα επιβλαβή χημικά που σταματούν τον ιδρώτα;;; Μπορούμε μόνοι μας να φτιάξουμε αποσμητικό που όχι μόνο θα αποτρέπει την κακοσμία, αλλά παράλληλα θα περιποιείται το δέρμα μας, φυσικά χωρίς ερεθισμούς και αφήνοντάς το να αναπνέει!

 Υπάρχουν πολλές συνταγές στο ίντερνετ! Προσωπικά, δε συντείνω την παρασκευή αποσμητικού με σόδα φαγητού (πολύ δημοφιλές υλικό σε αντίστοιχες συνταγές) καθώς στους περισσότερους ανθρώπους μπορεί να κάνει τοπικό ερεθισμό.

Το δικό μου αποσμητικό και που δίνω στις πελάτισσές μου σε μια πιο εξελιγμένη μορφή βέβαια, έχει ανθόνερο αμαμελίδας, μηλόξυδο και αλόη, μαζί με αιθέρια έλαια!! Τόσο απλά!

Συνταγή για 100 μλ
50 μλ τζελ αλόης
25 μλ ανθόνερο αμαμελίδας (ή τσάι δυόσμου αν δε βρούμε)
8 γρ λάδι τζοτζόμπα
1 μλ βάμμα πρόπολης
10 μλ μηλόξιδο
1 κ.γ. γλυκερίνη
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα, 10 σταγόνες τσαγιόδεντρο, 2 σταγόνες δυόσμος, 5 κυπαρίσσι

Μπορείτε να παραλείψετε ή το λάδι ή τη γλυκερίνη, όχι όμως και τα 2.

Παρασκευή
Προσθέτουμε πρώτα στο ξύδι τα αιθέρια έλαια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την αλόη, το ανθόνερο, τη γλυκερίνη, την πρόπολη και τέλος το λάδι και ανακατεύουμε πολύ καλά!
Το βάζουμε σε παλιό μπουκάλι ρολ ον και κρατάει 2 τουλάχιστον βδομάδες στο ψυγείο, κατάλληλο για άνδρες και γυναίκες. Πριν κάθε χρήση, το ανακινούμε. 

 Η αλόη και η αμαμελίδα είναι αντιμικροβιακά και αντιφλεγμονώδη, το λάδι τζοτζόμπα τρέφει το δέρμα χωρίς να λαδώνει, η πρόπολη και το μηλόξιδο είναι κατά της κακοσμίας και των ερεθισμών, η γλυκερίνη ενυδατική τα αιθέρια έλαια είναι αντιμικροβιακά, καταπολεμούν την κακοσμία και κάποια από αυτά αντιμετωπίζουν την υπερβολική εφίδρωση!!! 

Την πρόπολη και τη γλυκερίνη, τα βρίσκουμε στα φαρμακεία, τα υπόλοιπα υλικά σε μπαχαροπωλεία ή μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα!

 Τί περιμένετε τρέξτε και φτιάξτε το! 
aposmhtiko
Στη φωτογραφία βλέπετε, μεταξύ άλλων,  δική μου παρασκευή με επιπλέον υλικά την λεμονεστέρα, φυσικό προϊόν για καταπολέμηση της κακοσμίας μέχρι και 24 ώρες και το απαραίτητο συντηρητικό, που κρατάει 4 μήνες!

 

Close