Έσβησε 4χρονο αγγελούδι που μπήκε στο νοσοκομείο για επέμβαση ρουτίνας!

Καμία απάντηση ακόμη στα «γιατί» του θανάτου της 4χρονης Μελίνας – Τι ισχυρίζονται οι γιατροί

Δεν έδωσε απάντηση η νεκροψία στο μυστήριο του χαμού της μικρής που μπήκε για «κρεατάκια» στο νοσοκομείο και έχασε τη ζωή της – Ανείπωτος πόνος για τους γονείς και την δίδυμη αδερφούλα της, που την περιμένει να γυρίσει…

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, 8:30 π.μ.: Η 4χρονη Μελίνα, που μόλις ένα 24ωρο πριν τραγουδούσε ανέμελα χριστουγεννιάτικα τραγούδια στον Πολιτιστικό Σύλλογο Νεάπολης Λασιθίου, δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στην χειρουργική πτέρυγα του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Κρήτης. Δυστυχώς, και παρά τις προσπάθειες των ειδικών, η «επέμβαση ρουτίνας» όπως την χαρακτήρισαν αρχικά οι γιατροί, δεν οδήγησε τη μικρή Μελίνα στο σπίτι της, αλλά στο νεκροτομείο του νοσοκομείου, «παγώνοντας» τους γονείς της από το ξαφνικό σοκ του θανάτου.

Η απρόσμενη απώλεια της Μελίνας, έπειτα από την εισαγωγή της στο νοσοκομείο προκειμένου να αφαιρέσει τα «κρεατάκια» από τη μύτη της, προκάλεσε θλίψη και συνάμα οργή στο πανελλήνιο καθώς το κοριτσάκι έφυγε σε μία τόσο τρυφερή ηλικία… Η μικρή Μελίνα έφυγε «σαν άγγελος» όπως την αποκάλεσε ο αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος, που τέλεσε την κηδεία της, αφήνοντας πίσω της, μια μητέρα να αναζητά εξηγήσεις για τον άδικο θάνατο της κόρης της, κοιτώντας ψηλά προς τον ουρανό, έναν πατέρα να ορίζει δικηγόρο και τεχνικό σύμβουλο ζητώντας δικαίωση για το παιδί του αλλά και μια δίδυμη αδερφή που δεν σταματάει να ρωτάει για το «πότε θα επιστρέψει η Μελίνα»…

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής δεν έδωσαν καμία εξήγηση για τον θάνατο της 4χρονης μικρούλας, με αποτέλεσμα οι γονείς της να περιμένουν τις ιστολογικές εξετάσεις που πιθανότατα θα βρεθούν στα χέρια τους την ερχόμενη εβδομάδα και θα δώσουν την απάντηση στο θάνατο της κόρης τους.

Προς το παρόν, η οικογένεια της μικρής Μελίνας, προσπαθεί να διατηρήσει χαμηλούς τόνους αποφεύγοντας άσχημους χαρακτηρισμούς και υβριστικά λόγια προς όσους σχετίζονται με την χειρουργική επέμβαση, ωστόσο η άμεση τοποθέτηση τεχνικού συμβούλου και δικηγόρου κρύβει όχι μόνο επιθυμία για δικαίωση αλλά έλλειψη εμπιστοσύνης και σημάδια δυσπιστίας ως προς τον χειρισμό της επέμβασης.

«Καλό ταξίδι μελαχρινέ μας άγγελε»

Σύσσωμη η τοπική κοινωνία λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι της Τετάρτης, έδωσε το παρόν στον Ιερό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς στη Νεάπολη προκειμένου να πει το τελευταίο αντίο στη μικρή Μελίνα αλλά και να συμπαρασταθεί στους πλησιέστερους συγγενείς της.

Οι γονείς της τηρώντας ευλαβικά την παράδοση φόρεσαν τα λευκά τους ρούχα, στο ίδιο χρώμα με το φέρετρο αλλά και το φορεματάκι της Μελίνας. Ακόμα και τα τριαντάφυλλα που στόλιζαν το νωπό της τάφο ήταν και αυτά στο χρώμα της αθωότητας, ενώ η μητέρα της που υποβασταζόταν από συγγενείς, μάταια προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια της.

«Καλό ταξίδι μελαχρινέ μας άγγελε» έλεγαν οι συγγενείς της άτυχης μικρούλας, ενώ ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης, Τίτος Παμπακάκης είπε μεταξύ άλλων ότι «δεν χρειάζονται ευχές για αυτό το αθώο πλάσμα, μόνο για τους γονείς της Μελίνας χρειάζονται ευχές και προσευχές που δεν αντέχουν τόση λύπη».

Εν τω μεταξύ ο πατέρας της μικρής Μελίνας, Μανώλης Παρασχάκης ζητάει να μάθει την αλήθεια, καθώς ακόμη δεν γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη το πρωί της Δευτέρας στο χειρουργείο του Βενιζέλειου Νοσοκομείου.
«Θέλω να μάθω την αλήθεια. Καθόμουν στο διάδρομο του νοσοκομείου περιμένοντας να βγει το παιδί μου από το χειρουργείο, όταν ξαφνικά είδα τους γιατρούς να μπαινοβγαίνουν στο χειρουργείο αποφεύγοντας να μου δώσουν μία καθαρή εξήγηση. Οι ώρες περνούσαν και το παιδί μου δεν έβγαινε από το χειρουργείο. Κάποια στιγμή μου είπαν ότι παρουσίασε μια επιπλοκή και έπρεπε να μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ. Το παιδί μου δεν ήταν αλλεργικό σε κάτι. Μου είπαν ότι είναι μια συνηθισμένη επέμβαση, που κάνουν και άλλα παιδάκια και θα κρατούσε μόλις 20 λεπτά. Μετά θα πάτε σπίτι σας, δεν θα καταλάβετε ότι ήρθατε εδώ, μου είχαν πει αρχικά στο νοσοκομείο».

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η μετεγχειρητική πορεία της υγείας του παιδιού παρουσίασε, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, κρίσιμη επιπλοκή, με αποτέλεσμα να κριθεί επιβεβλημένη η μεταφορά και η εισαγωγή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΑΓΝΗ, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κοριτσάκι έπεσε σε κώμα, αμέσως μετά τη αναισθησία.

Τι ισχυρίζονται οι γιατροί

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, το πρόβλημα παρουσιάστηκε μετά την ολοκλήρωση της χειρουργικής επέμβασης. Ως ώρα άφιξης της τετράχρονης κοπέλας στο χειρουργείο του νοσοκομείου, αναφέρεται στις οχτώ το πρωί της Δευτέρας ενώ μετά την 15λεπτη επέμβαση η 4χρονη κοπέλα ξύπνησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου, η ασθενής πέντε λεπτά αργότερα και μετά την αποσωλήνωσή της εμφάνισε προοδευτικά αναπνευστική δυσχέρεια, πτώση της αρτηριακής πιέσεως και βρογχόσπασμο, για το λόγο αυτό κρίθηκε απαραίτητη η εκ νέου διασωλήνωσή της. Για τις επόμενες 22 ώρες της ζωής της η μικρή Μελίνα πάλευε προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή μέσα από τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Παίδων, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου μεταφέρθηκε. Εκεί οι γιατροί έδωσαν μάχη για να κρατηθεί η 4χρονη κοπέλα στη ζωή και πράγματι «οι προσπάθειες της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης απέδωσαν διότι η ασθενής βελτιώθηκε με αποκατάσταση καλής αρτηριακής πίεσης και οξυγόνωσης του αίματος. Δυστυχώς όμως η βελτίωση ήταν παροδική και κατά τις πρώτες πρωινές ώρες παρουσίασε αιφνίδια πτώση της αρτηριακής πίεσης και ακολούθως βραδυκαρδία- ασυστολία» με αποτέλεσμα να κοπεί το νήμα της ζωής της άτυχης Μελίνας.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Close