Λεοπάρ ψωμί! Το γλύκισμα που ξετρελαίνει

Λατρεύεις το λεοπάρ σε ρούχα, τσάντες και παπούτσια; Γιατί να μη το εντάξεις και στη διατροφή σου με αυτό το νόστιμο κέικ;

Υλικά

25g καλαμποκάλευρο
250ml γάλα
50g βούτυρο
70g Ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 αυγό
1/2 φακελάκι μαγιά
375g αλεύρι

Για το εσωτερικό της ζύμης
15g κακάο + 1 κουταλιά της σούπας γάλα

Για το ακόμα πιο σκούρο περίγραμμα
5g κακάο + 1 κουταλιά της σούπας γάλα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το γάλα τη βανίλια, το αλάτι και το καλαμποκάλευρο. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει. Αμέσως αφαιρούμε προσθέτοντας το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά. Μέσα σε αυτό τον χρόνο προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και τη μαγιά. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη. Καλύπτουμε το ένα από τα δύο με μια πετσέτα. Το άλλο κομμάτι το χωρίζουμε επίσης σε 2 μέρη. Προσθέτουμε το 1 από τα 2 χωρισμένα μέρη στο κακάο με το γάλα και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με το πιο σκούρο μείγμα στο άλλο μέρος της ζύμης.

Στη συνέχεια αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου αφού έχουμε σχηματίσει 2 καφέ μπάλες, μια πιο σκούρα και μια πιο ανοιχτή. Μόλις φουσκώσει η ζύμη παίρνουμε τη σκούρα μπάλα και την ανοίγουμε με έναν πλάστη και τοποθετούμε μέσα στην πιο ανοιχτή και την τυλίγουμε ώστε να θυμίζει λουκάνικο και να είναι καλυμμένη πλήρως.

Τέλος, τοποθετούμε τη λευκή ζύμη στο κάτω μέρος της βάσης του κέικ και προσθέτουμε κομμάτια από το λουκάνικο σοκολάτας. Ψήνουμε στους 250 βαθμούς.

Close