Πίτα με χωριάτικο λουκάνικο και τυρι!

Στην Ελλάδα λατρεύουμε τις πίτες, όπως και τους συνδυασμούς για τη γέμιση τους. Στη συγκεκριμένη συνταγή θα μάθετε πως μπορείτε να φτιάξετε μια πίτα με φύλλο κρούστας και με γέμιση μοτσαρέλας και λουκάνικου χωριάτικου.

Υλικά
-6 φύλλα κρούστας
-4 μικρά λουκάνικα χωριάτικα (ή 2 μεγάλα) κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-100 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
-100 γρ. Βούτυρο
-700 γρ. Γάλα
-250 γρ. Μοτσαρέλα τριμμένη
-Αλάτι,πιπέρι
-Μοσχοκάρυδο
-Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τα λουκάνικα που έχουμε κόψει σε φέτες και στη συνέχεια προσθέτουμε και το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο να μαραθεί λίγο. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας δυνατά για να μην κολλήσει. Μολις αυτό γίνει μία μάζα αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός. Αν δεν εχει απορροφηθεί το γάλα και δεν έχουμε διαλύσει καλά τυχόν σβώλους, δεν προσθέτουμε άλλο γάλα! Συνεχίζουμε λίγο λίγο ώσπου να τελειώσει το γάλα και θέλουμε να έχουμε το αποτέλεσμα μιας αρκετά σφιχτής μπεσαμέλ.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, την τριμμένη μοτσαρέλα και τα λουκάνικα με το κρεμμυδάκι που σωτάραμε στην αρχή. Ανακατεύουμε. Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό ταψάκι και απλώνουμε το πρώτο φύλλο ώστε να καλύπτει όλο τον πάτο και να εξέχει γύρω γύρω. Λαδώνουμε ξανά και προσθέτουμε το δεύτερο φύλλο και το ίδιο κάνουμε και για το τρίτο. Προσθέτουμε τη γέμιση που φτιάξαμε με τα λουκάνικα στη μέση και απλώνουμε να γεμίσει το ταψάκι. Καλύπτουμε την πίτα μας με τα υπόλοιπα τρία φύλλα λαδώνοντάς τα πάντοτε ενδιάμεσα!

Με τα χέρια μας τυλίγουμε τις άκρες που περισσεύουν γύρω γύρω σχηματίζοντας ένα «σταφανάκι» στην πίτα, λαδώνουμε και αυτές τις άκρες πολύ καλά και με ένα μυτερό μαχαιράκι χαράσσουμε την πίτα στο σχήμα που θα την κόψουμε μετά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα ή ώσπου να πάρει χρώμα το φύλλο.

Close