Φανταστικο γλυκο ψυγειου  Black Forest

Ένα υπέροχο γλύκισμα Black Forest. Μια συνταγή για ένα γλύκισμα για όλες τις περιστάσεις που σίγουρα θα εντυπωσιάσει εσάς και τους καλεσμένους σας. Απολαύστε το
Υλικά συνταγής
2 κονσέρβες βύσσινο σε σιρόπι (425 γρ. η μια) [*]
1 1/2 κ.σ. βραστό νερό
2 κ.γ. σκόνη ζελατίνης
1 παντεσπάνι σοκολάτας (1/2 κιλό περίπου) έτοιμο διαστάσεων 22×30 εκ. ή φτιάξτε το δικό σας [βλέπε συνταγή εδώ]
1/4 φλ. τσαγιού κονιάκ (προαιρετικά)
2/3 φλ. τσαγιού κορν φλάουερ
2/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική, πολύ ψιλή [extra fina]
2 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας
500 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia ή Μασκαρπόνε)
300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών
1/2 φλ. τσαγιού καβουρδισμένα φουντούκια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση συνταγής

Στραγγίζετε τα κεράσια και βάζετε σε ένα μπολ, 1 1/2 φλ. τσαγιού από το σιρόπι του. Βάζετε τη ζελατίνη σε ένα μπολάκι και τη περιχύνετε με το 1 1/2 κ.σ. βραστό νερό. Ανακατεύετε καλά και μόλις διαλυθεί η ζελατίνη τη ρίχνετε μέσα στο σιρόπι και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθεί.
Αν έχετε αγοράσει έτοιμο παντεσπάνι το κόβετε σε διαστάσεις 22×30 εκ. Βουτυρώνετε ή λαδώνετε ελαφρώς ένα πυρίμαχο σκεύος 22×30 εκ. και βάθους 6 εκ. και στρώνετε μέσα το παντεσπάνι. Αν πάλι φτιάξετε το δικό σας το έχετε φτιάξει από την αρχή σε ένα πυρέξ διαστάσεων 22×30 εκ.
Τρυπάτε το παντεσπάνι σας με ένα πιρούνι σε διάφορα μέρη και το πασπαλίζετε με το κονιάκ [προαιρετικά]. Με ένα κουτάλι το περιχύνετε με το σιρόπι από το βύσσινο που κρατήσατε. Αν δεν βάλετε το κονιάκ, προσθέστε λίγο σιρόπι ακόμα. Στρώνετε από πάνω τα στραγγισμένα βύσσινα καιτο βάζετε στο ψυγείο για 30 λ ή μέχρι να πήξει.
Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρολίτσα, εκτός φωτιάς, αναμιγνύετε το κορν φλάουερ και τη μισή ζάχαρη ζάχαρη. Προσθέτετε σταδιακά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Τοποθετείτε τη κατσαρολίτσα σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζετε ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λ περίπου ή μέχρι να πήξει το μείγμα. Το αφαιρείτε από τη φωτιά.
Χοντροκόβετε τη μισή σοκολάτα, τη προσθέτετε μέσα στο μείγμα κορν φλάουερ και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα σοκολατένιο μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τα βύσσινα και το αφήνετε στην άκρη για 15 λ.
Σε ένα μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και την υπόλοιπη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Στρώνετε το μείγμα τυριού πάνω από το σοκολατένιο μείγμα κορν φλάουερ. Στρώνετε την επιφάνεια και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 4-6 ώρες μέχρι να “σφίξει”.
Παίρνετε την υπόλοιπη σοκολάτα κουβερτούρας και με ένα αποφλοιωτή πατάτας/λαχανικών τη κόβετε σε μακριές, λεπτές “μπούκλες”. Τη πασπαλίζετε πάνω από το γλυκό σας μαζί με τους ξηρούς καρπούς τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

[*] Βρήκα της ΚΥΚΝΟΣ κομπόστα βύσσινο

Super Food Ideas/Recipe by Cathie Lonnie/Photography by Rob Palmer

πηγη:sintayes.gr

Close