Τα top μπαχαρικά που μειώνουν το λίπος στην κοιλιά

Πρόσθεσε αυτά τα μπαχαρικά στα γεύματά σου, δώσε ώθηση στο μεταβολισμό και μείωσε το λίπος στην κοιλιά. Ιδού τα πρώτα πέντε.
1. Μπαχαρικά που μειώνουν το λίπος στην κοιλιά: Τζίντζερ

Παρότι αυτό το αρωματικό μπαχαρικό είναι γενικά γνωστό για την ανακούφιση που προσφέρει σε ένα πονεμένο στομάχι, μπορεί επίσης να βοηθήσει και στην απώλεια λίπους. «Το τζίντζερ είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και είναι γεμάτο με καψαϊκίνη, το ίδιο συστατικό που κάνει καυτερές τις καυτερές πιπεριές», λέει η διαιτολόγος Shira Lenchewski.

«Μελέτες έχουν βρει ότι η καψαϊκίνη μπορεί να επιταχύνει προσωρινά το μεταβολισμό με αποτέλεσμα αυξημένη καύση θερμίδων». Μια μελέτη που έχει δημοσιευτεί στην επιθεώρηση Metabolism βρήκε πως το τζίντζερ, «ενισχύει τη θερμική δράση των τροφών και προωθεί την αίσθηση πληρότητας».

Αυτό το μπαχαρικό μπορεί να προστεθεί στο τσάι, σε ντρέσινγκ για σαλάτες (όπως π.χ. ντρέσινγκ με τζίντζερ και πορτοκάλι) και σάλτσες (σκέψου μια σάλτσα με φιστίκι και τζίντζερ πάνω από ένα τηγανητό πιάτο».

2. Μπαχαρικά που μειώνουν το λίπος στην κοιλιά: Μαϊντανός

Μσϊντανός

Θεωρείται ως η πιο δημοφιλής γαρνιτούρα στον κόσμο και η αλήθεια είναι πως αυτό το πράσινο μυρωδικό μπορεί να κάνει περισσότερα απ’ ότι να προσθέσει απλά χρώμα σε ένα πιάτο. Πρόσφατη έρευνα από Μαλαισιανούς επιστήμονες αποκαλύπτει πως τα αντιοξειδωτικά στο μαϊντανό μπορεί να βελτιώσουν το μεταβολισμό του ήπατος.

Πώς λοιπόν αυτό επηρεάζει το βάρος σου;

Το συκώτι, που είναι ο μεγαλύτερος αδένας στον οργανισμό σου και βρίσκεται δεξιά από το στομάχι, είναι ζωτικής σημασίας για την πέψη και το μεταβολισμό, ενώ παράλληλα αποθηκεύει θρεπτικά στοιχεία για τον οργανισμό.

Έτσι, ένα συκώτι που δεν λειτουργεί καλά, ένα συκώτι γεμάτο λίπος, μπορεί να δημιουργήσει ως αποτέλεσμα έναν πιο αργό μεταβολισμό – και την αύξηση του βάρους.

Πασπάλισε μαϊντανό σε σούπες, ντιπς, σάλτσες τομάτες και pesto, καθώς και σε ψητά ψάρια, πουλερικά και κρέας

Τώρα είναι επίσης γνωστό για τη δράση του στην καύση του λίπους, λέει η κλινική διαιτολόγος Cynthia Pasquella, ιδρύτρια και διευθύντρια του Institute of Transformational Nutrition και συγγραφέας του The Hungry Hottie Cookbook.

Για την ακρίβεια, ερευνητές στην Κορέα ανακάλυψαν πως το σκόρδο μείωσε το σωματικό βάρος σε υπερμεγέθη ποντίκια που τρέφονταν με πολύ λιπαρές τροφές και στα οποία δόθηκε συμπλήρωμα με 2 ή 5% σκόρδο για επτά εβδομάδες.

Ένας καινούργιος τρόπος να το χρησιμοποιήσεις; Η Pasquella προτείνει να προσθέσεις μερικές σκελίδες μέσα σε ένα πράσινο smoothie.

4. Μπαχαρικά που μειώνουν το λίπος στην κοιλιά: Δεντρολίβανο

Αυτό το βαθυπράσινο μυρωδικό έχει αποδεδειγμένη δράση κατά του λίπους.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στη βρετανική επιθεώρηση Journal of Nutrition δηλώνει πως το καρνοσικό οξύ που βρίσκεται στο δεντρολίβανο μπορεί να μειώσει την αύξηση του βάρους ενώ μειώνει τα επίπεδα σακχάρου σε νηστεία – ο τεχνικός όρος για τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα όταν το σώμα μένει χωρίς τροφή από οχτώ έως 12 ώρες (συνήθως στη διάρκεια της νύχτας).

Άλλη μελέτη, η οποία διενεργήθηκε από ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις στο Urbana-Champaign, βρήκε πως το δεντρολίβανο (μαζί με τα εκχυλίσματα της ελληνικής και της μεξικανικής ρίγανης) περιέχουν περισσότερα συστατικά –πολυφαινόλες και φλαβονοειδή- απ’ ότι άλλα βότανα και μυρωδικά, τα οποία βοηθούν στο μπλοκάρισμα ενζύμου που σχετίζεται με το διαβήτη τύπου 2.

Πρόσθεσε δεντρολίβανο σε πιάτα με αβγά, κοτόπουλο και αρνάκι και χρησιμοποίησέ το για να αρωματίσεις ελαιόλαδο.

Δεντρολίβανο

5. Μπαχαρικά που μειώνουν το λίπος στην κοιλιά: Κουρκούμη

Στενός συγγενής του τζίντζερ, η κουρκούμη είναι βασικό συστατικό της ινδικής κουζίνας – και θα πρέπει να βρίσκεται σε κάθε κουζίνα, λέει η Lenchewski.

«Το χρώμα προέρχεται από την κουρκουμίνη, ένα φυτοχημικό που αντισταθμίζει άμεσα τις φλεγμονές στο σώμα. Και η μείωση των φλεγμονών βελτιώνει τη δεκτικότητα του οργανισμού στη λεπτίνη, μια βασική ορμόνη που στέλνει μηνύματα στο μεταβολισμό».

6. Κουρκούμη

Μπορείς να πασπαλίσεις την κουρκούμη πάνω από κοτόπουλο, σε βραστά και μαρινάδες για κρέατα και στο ρύζι. «Μου αρέσει πολύ το ντρέσινγκ με κουρκούμη και ταχίνι μαζί με μηλόξυδο, τζίντζερ και σάλτσα καρύδας», προσθέτει η Lenchewski.

πηγη :shape

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close