Φτιάξε σοκολατένια ριγέ τουρτα!

Φτιάξε σοκολατένια ριγέ τουρτα!Φανταστική ιδέα για το παιδικό πάρτυ σας!

 

Υλικά:
Για το κέικ βανίλια:

115 γρ ανάλατο βούτυρο
200 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
2 αυγά
1 κγ πάστα βανίλιας
185 γρ αλεύρι
1½ κγ baking powder
180 ml αποβουτυρωμένο γάλα
Για το ρολό σοκολάτας:

24 κρόκους αυγών
200 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
1 κγ Εκχύλισμα βανίλιας
1 κγ Εκχύλισμα καφέ
8 ασπράδια αυγών
140 γρ αλεύρι
40 γρ κακάο σε σκόνη
Για την κρέμα βουτύρου:

15 ασπράδια αυγών
600 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
1 κγ πάστα βανίλιας
1.4 κιλό ανάλατο βούτυρο
Για το γλάσο:

225 γρ μαύρη σοκολάτα
120 ml κρέμα γάλακτος
2 κσ ανάλατο βούτυρο
Εκτέλεση:
Για το κέικ βανίλιας:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζουμε μέσα τη λαμαρίνα που θα ψήσουμε το κέικ ώστε να κάψει.

Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Χτυπάμε το μείγμα αρχικά στη χαμηλή σκάλα και στη συνέχεια στη μεγαλύτερη μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο. Προσθέτουμε τα αυγά –ένα ένα- και την πάστα βανίλιας!

Σ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder και ½ της κουταλιάς του γλυκού αλάτι. Προσθέτουμε 1/3 του μείγματος μας στο μίξερ με τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας και το υπόλοιπο αλεύρι μαζί με το αποβουτυρωμένο γάλα μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.

Βάζουμε το μείγμα σε ταψάκι 25 εκατοστα που είχαμε στον φούρνο και το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα (περίπου 20 λεπτά). Στη συνέχεια το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και το βγάζουμε από το ταψάκι και πολύ προσεχτικά το χωρίζουμε στη μέση (οριζόντια) ώστε να φτιάξουμε δύο ισομερή φύλλα.

Για το ρολό σοκολάτας

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και

Στο μίξερ βάζουμε τους κρόκους των αυγών, τη μισή ζάχαρη, τη βανίλια και τον καφέ και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να πάρει κίτρινο χρώμα.

Σ ένα μεγάλο καθαρό μπολ βάζουμε τα ασπράδια των αυγών και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη σιγά σιγά όσο ανακατεύουμε!

Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε το αλεύρι και τη σκόνη κακάο και προσθέτουμε το 1/3 από τη μαρέγκα. Αφού ανακατέψουμε καλά το μείγμα μας προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα.

Ανακατεύουμε το μείγμα με την μαρέγκα και το μείγμα του μίξερ ώστε να γίνει ομοιογενές μείγμα και απλώνουμε σε δύο μακρόστενες φόρμες το μείγμα μας, απλώνουμε πολύ προσεχτικά το μείγμα και το ψήνουμε για 7-10 λεπτά. Αφήνουμε κέικ να κρυώσει και αφού το καλύψουμε με ζελατίνη, το αφήνουμε να ξεκουραστεί όλο το βράδυ.

Για τη κρέμα βούτυρο:

Ανακατεύουμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη, τη βανίλια και μία πρέζα αλάτι σε ένα πυρίμχο σκεύος και το βάζουμε σ ένα μπεν μαρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη.

Βάζουμε το μείγμα μας στο μίξερ και το χτυπάμε σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να κρυώσει εντελώς το μείγμα. Προσθέτουμε το βούτυρο, λίγες κουταλιές της σούπας τη φορά, μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Για το γλάσο:

Βάζουμε τη θρυμματισμένη σοκολάτα σ ένα μπολ. Σ ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε τη κρέμα και το βούτυρο και μόλις φτάσει στο σημείο βρασμού το προσθέτουμε μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα. Το αφήνουμε για 2 λεπτά και μετά ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Για το χτίσιμο:

Βγάζουμε τα φύλλα του κέικ και το κόβουμε σε μακριές λωρίδες, 10 cm η καθεμία, θα πρέπει να βγουν 3 λωρίδες από το κάθε κέικ, 6 στο σύνολο.

Βάλε σε κάθε λωρίδα κέικ μία πολύ λεπτή στρώση κρέμα βουτύρου και τύλιξε την λωρίδα με την κρέμα στη μέσα πλευρά. Στο τέλος κάθε λωρίδας ξεκίνα να τυλίγεις την επόμενη κτλ σταμάτα όταν το κέικ σου φτάσει να έχει διάμετρο 25 εκατοστά.

Βάλε το κομμάτι από το κέικ βανίλιας κάτω, βάλε ένα λεπτό στρώμα από τη βουτυρόκρεμα και βάλε το ρολό σου κάθετα από πάνω. Βάλε μία μα στρώση βουτυρόκρεμας στο πάνω μέρος του ρολού και πρόσθεσε το δεύτερο κομμάτι από το κέικ βανίλιας. Κόψε ένα μαχαίρι ότι περισσεύει εκτός των ορίων του ρολού σου. Βάλε το κέικ σου για μία ώρα μέσα το ψυγείο.

Βάλε γύρω από όλο το κέικ μία στρώση βουτυρόκρεμας και ξανά βάλτο στο ψυγείο για 20 λεπτά. Μόλις περάσει ο χρόνος, άπλωσε γύρω από το κέικ την υπόλοιπη βουτυρόκρεμα και ξαναβάλτο για άλλα 20 λεπτά στο ψυγείο!

Βάλε το γλάσο σου σ ένα κορνέ και φτιάξε πάνω σε λαδόκολλα καρδούλες, βάλτες στο ψυγείο να παγώσουν. Όταν σκληρύνουν, βγάλτες από τη λαδόκολλα και στόλισε το κέικ σου! Για να κολλήσουν στα πλαϊνά του κέικ σου βάλε λίγο γλάσο στη πίσω πλευρά και βάλε πάλι το κέικ στο ψυγείο.

Photos: goodshomedesign.com

via

Δείτε εδώ πολλές συνταγές για παιδικό πάρτυ

Close