Τυροπιτάκια muffins με 3 τυριά

Μια πολύ εύκολη συνταγή για υπέροχα mini τυροπιτάκια muffins έτοιμο σε 30 λ στο πιάτο σας. Τυροπιτάκια για ένα υπέροχο πρωινό, συνοδευτικό στο κυρίως πιάτο σας, ορεκτικό, ή σνακ στο σχολείο για τα παιδιά και στο γραφείο για τους μεγάλους.
Υλικά συνταγής
1 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη κρυσταλλική πολύ ψιλή /έξτρα ψιλή
1/3 φλ. τσαγιού βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. τυρί παρμεζάνα τριμμένη
50 γρ. τυρί φέτα
1/4 φλ. τσαγιού τυρί τσένταρ τριμμένο
πιπέρι, λίγο αλάτι
1/2 φλ. τσαγιού γάλα
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο + επιπλέον για λάδωμα ταψιού
1 αυγό
Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 185 βαθμούς στον αέρα. Λαδώνετε ένα ταψί με 24 mini θήκες για muffins, χωρητικότητας 1 1/2 κ.σ. μείγμα. Εναλλακτικά τοποθετείτε τις αντίστοιχες θήκες για muffins πάνω σε λαδωμένο ταψί.
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ. Ρίχνετε τη ζάχαρη, το βασιλικό, το σχοινόπρασο, τα τυριά, πιπέρι και λίγο αλάτι, ανακατεύετε και κάνετε μια “λακούβα” στη μέση του μείγματος.
Χτυπάτε το αυγό σε ένα μπολ, προσθέτετε το γάλα και το λάδι και συνεχίζετε για λίγο το χτύπημα απλώς να ενσωματωθούν, χωρίς να το παρα-χτυπήσετε και σφίξει το μείγμα. Το ρίχνετε στη “λακούβα” που δημιουργήσατε στο μείγμα τυριών και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνετε το μείγμα ισομερώς στις θήκες muffins και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λ ή μέχρι να ροδίσουν και έχουν σταθεροποιηθεί στην αφή. Τα αφαιρείτε από το φούρνο, τα αφήνετε στο ταψί για 10 λ να “σταθούν” και μετά τα τοποθετείτε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς. Τα σερβίρετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

via

Close