8 τρόφιμα που βοηθούν στον περιορισμό της πείνας

Το στομάχι σας διαμαρτύρεται πριν το μεσημεριανό γεύμα, ακόμα κι αν έχετε φάει καλό πρωινό; Σε κάποιο σημείο, όλοι έχουμε πέσει θύμα  μιας ανεξήγητης όρεξης, η οποία μπορεί να μας οδηγήσει σε κατανάλωση σνακ που είναι πλούσια σε θερμίδες, ζάχαρη και λιπαρά, και, φυσικά, στην αύξηση του σωματικού βάρους. Αλλά αντί να καταφύγετε σε χάπια που δήθεν περιορίζουν της πείνα,καταναλώστε κάτι εκπληκτικό: τα τρόφιμα. Ακούγεται αντιφατικό, αλλά το φαγητό μπορεί να καταστείλει την όρεξη, αρκεί να επιλέξετε τα σωστά τρόφιμα. Δοκιμάστε ένα από αυτά τα τρόφιμα για να κρατήσετε την όρεξή σας υπό έλεγχο.
1 αυγά

διαιτα

Μια πρόσφατη μελέτη από το Pennington Biomedical Research Center στο Baton Rouge, LA, διαπίστωσε ότι υπέρβαρα άτομα που έτρωγαν αυγά για πρωινό χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αισθανθούν πείνα ξανά. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα είχαν χαμηλότερα επίπεδα της γκρελίνης, μια ορμόνη της που διεγείρει την όρεξη και ενημερώνει τον εγκέφαλο για να φάει, και υψηλότερα επίπεδα PPY, μια ορμόνη που βοηθά το στομάχι να αισθάνεται πλήρεις. Τα αυγά είναι ένας τέλειος συνδυασμός  πρωτεϊνών και  λίπους και είναι πιο ικανοποιητικά από ό, τι άλλα τρόφιμα για πρωινό. Ανησυχείτε για τη χοληστερίνη; Κακώς. Τα αυγά δεν είναι ο κύριος ένοχος για την αύξηση της χοληστερόλης του αίματος.. Αν είστε ακόμα επιφυλακτικοί, δοκιμάστε το ασπράδι αυγού, το οποίο περιέχει επίσης πρωτεΐνες και μπορεί να εξορκίσει την πείνα.
2 Αβοκάντο

διαιτα

Η πράσινη, κρεμώδη σάρκα του αβοκάντο δεν είναι μόνο νόστιμη, είναι επίσης γεμάτη με φυτικές ίνες και υγιή μονοακόρεστα λιπαρά. Με άλλα λόγια, τα αβοκάντο θα μπορούσε να είναι το τέλειο σνακ μεταξύ των τροφίμων. Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πλούσια σε λιπαρά χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να χωνευτούν, επιτρέποντάς σας να έχετε μειωμένη αίσθηση  πείνας και, ενδεχομένως, να λάβετε λιγότερες θερμίδες.
3 Όσπρια
διαιτα
Μια μερίδα φασόλια, φακές, ρεβίθια ή ακόμα και φιστίκια δίνουν την αίσθηση του γεμάτου στομαχιού,περιέχουν  άπαχες πρωτεΐνες, σύνθετους υδατάνθρακες και καλά λιπαρά.  Έρευνες έχουν δείξει ότι τα όσπρια μπορεί να κρατήσουν σταθερό το σάκχαρο του αίματος. Και σταθερά μέσα του σακχάρου στο αίμα μας δίνουν μια πλήρη αίσθηση  χόρτασης.

 

4 Καγιέν Πιπέρι

διαιτα

Αυτό το ισχυρό μπαχαρικό είναι ένας αποδεδειγμένος εχθρός της όρεξης . Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Purdue στο West Lafayette, IN, διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που πρόσθεσαν μισό κουταλάκι του γλυκού από το κόκκινο πιπέρι σε ένα γεύμα έφαγαν 60 λιγότερες θερμίδες στο επόμενο γεύμα τους. Bonus: Μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν πάνω από κάποιο φαγητό μπορεί να προκαλέσει το σώμα σας να κάψει  επιπλέον 10 θερμίδες.
5 Νερό

διαιτα

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αυξήσετε το νερό στο ποτήρι σας. Το H2O είναι κρίσιμο για τη διατήρηση των οργάνων, τις αρθρώσεις, τους ιστούς και το πεπτικό σύστημα , αλλά μπορεί επίσης να περιορίσει την πείνα.Στην πραγματικότητα, μια μελέτη έδειξε ότι οι συμμετέχοντες που έπιναν δύο ποτήρια νερό πριν από το γεύμα έφαγαν 75-90 λιγότερες θερμίδες από ό, τι τα άτομα που δεν έπιναν καθόλου νερό.
6 γιαούρτι

διαιτα

Πλούσιο σε ασβέστιο και χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, το ελληνικό γιαούρτι περιέχει πρωτεΐνη  περίπου σε ίδια ποσότητα  με ένα κομμάτι άπαχου κρέατος. Η πρωτεΐνη στα τρόφιμα είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που μας κάνει να αισθανόμαστε ικανοποιημένοι.Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες περιέχουν επίσης κάποιο λίπος σε ποικίλες ποσότητες, το οποίο διατηρεί επίσης την αίσθηση της πληρότητας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

7 Σούπα

 διαιτα

Στη μελέτη από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια ., οι γυναίκες που έτρωγαν μία μερίδα  ρύζι σούπα ως σνακ το πρωί ,έτρωγαν 100 θερμίδες λιγότερες στο μεσημεριανό γεύμα. Η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό σούπα είναι υπεύθυνη για την πλήρης αίσθηση (διαιτολόγοι λένε ότι πίνοντας ζεστά υγρά μπορεί να συγκρατήσετε την όρεξή σας).

8 Αμύγδαλα

 διαιτα

Όλοι οι ξηροί καρποί έχουν υγιή λίπη, αλλά τα αμύγδαλα περιέχουν τις πιο φυτικές ίνες ανά μερίδα, η οποίες μπορούν να σας κρατήσουν περισσότερη ώρα χορτάτη.Τρώγοντας περίπου 15 αμύγδαλα μεταξύ του μεσημεριανού γεύματος και του δείπνου μπορεί να σας εξασφαλίσει ενέργεια, βοηθώντας σας να αποφύγετε τα παχυντικά σνακ.

Περισσότερα άρθρα για σωστή διατροφή θα βρείτε εδώ

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close