Γαρίδες λεμονάτες στο φούρνο

Υπέροχες λεμονάτες, μαριναρισμένες γαρίδες στο φούρνο.

Υλικά
•1/2 κιλό μεσαίες γαρίδες
•1/3 φλ. τσαγιού σάλτσα hoisin
•1/4 φλ. τσαγιού μέλι
•1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
•1 λεμονιού το ξύσμα
•2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου κόλιαντρου
•αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1.Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπήστε ελαφρά τη sauce hoisin, το μέλι, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τις γαρίδες και τη sauce για να μαριναριστούν για τουλάχιστον 1 ώρα έως μία νύχτα. [Ανακατεύετε περιστασιακά].
2.Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Βάλτε ένα φύλλο ψησίματος πάνω στη σχάρα και τοποθετήστε πάνω τις γαρίδες. Βάλτε τη σχάρα στο φούρνο και ψήνετε μέχρι να ροδίσουν για περίπου 6-8 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως,και γαρνίρετε με κόλιαντρο [προαιρετικά].

Γαρίδες λεμονάτες στο φούρνο

photo credit

Close