Καντε τα γυαλινα τραπέζια σας να αστράφτουν!

Κάντε τα γυάλινα τραπέζια σας να αστράφτουν με το πιο απλό τρόπο…

Θα χρειαστούμε ένα πανί και ένα καθαριστικό που θα σας δείξω πως φτιάχνετε παρακάτω. εγω χρησιμοποιώ πανάκια απο μικροίνες, που καθαρίζουν απαλά και δεν αφήνουν χνούδια. Όμως εξίσου καλή δουλειά κάνει κι ένα παλιό σεντόνι ή φανελάκι ή άλλο ύφασμα τέτοιου τύπου. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε εφημερίδα που γυαλίζει τα γυάλινα έπιπλα καταπληκτικά!

Ειδικο υγρό για γυαλινα έπιπλα

διάλυμα από ξύδι, λεμόνι και νερό, συστατικά πολύ αποτελεσματικά για τη λιπαρότητα στα τζάμια της κουζίνας. Μια ενδεικτική δοσολογία είναι 2-3 φλιτζ. νερό, 1/3 του φλιτζ. ξύδι και το χυμό από μισό λεμόνι.;

Προτιμήστε το άσπρο ξύδι, το οποίο συστήνεται για καθαριότητα σε αντίθεση με το κοινό ξύδι της σαλάτας μας μόνο και μόνο για να μη χρωματίσει τις επιφάνειες που καθαρίζουμε, ή τις γειτονικές τους (π.χ. κουφώματα).

Βάλτε έπειτα το διάλυμα σε ένα δοχείο με ψεκαστήρα ή και σε ένα απλό μπολ, που θα βουτάτε το πανάκι σας. Αν σας περισσέψει, αποθηκεύστε το, δεν παθαίνει τίποτα. Απλά ανακινήστε και ξαναχρησιμοποιήστε το. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που καθαρίσατε τα γυάλινα επιπλα, μπορείτε τώρα να καθαρίσετε τους καθρέφτες και τα τζάμια σας.

 

Close