Δείτε τι ζημιά μπορεί να κάνει το αλάτι σε όλο το σώμα

 

Είναι γνωστό πως η αυξημένη πρόσληψη αλατιού, μπορεί να προκαλέσει νεφρικά, καρδιακά και εγκεφαλικά προβλήματα, αλλά θα μπορούσατε ποτέ να μαντέψετε, ότι το  πολύ αλάτι μπορεί να είναι επιβλαβές για το συκώτι σας; Δεν επηρεάζει άμεσα το ήπαρ, αλλά μπορεί να προκαλέσει μερικά  προβλήματα που  αργότερα, θα βλάψουν το συκώτι σας. Αυτά τα προβλήματα είναι:

Υψηλή πίεση του αίματος
Κατακράτηση υγρών

 

Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι συμβαίνει στον οργανισμό μας,όταν τρώμε πάρα πολύ αλάτι. Θα μιλήσουμε για το πώς μπορείτε να παρατηρήσετε τα συμπτώματα της υψηλής πίεσης του αίματος και τα συμπτώματα της κατακράτησης υγρών. Και, επίσης, πώς ακριβώς μπορεί να το αλάτι να προκαλέσει αυτά τα προβλήματα μέσα στο σώμα μας, και ποια είναι η βέλτιστη πρόσληψη αλατιού κατά τη διάρκεια της ημέρας.

υγεια

Πώς το αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών και ποιά είναι τα συμπτώματα:
1. Αίτια της κατακράτησης υγρών
Κατακράτηση υγρών ή απλά οίδημα, μπορεί να προκληθεί από  μεγάλη αύξηση του αλατιού στο σώμα μας. Οι λόγοι που μπορεί να προκύψει αυτό το πρόβλημα, είναι στις περισσότερες περιπτώσεις, μια κακή διατροφή που περιλαμβάνει μεγάλη πρόσληψη αλατιού, η οποία  θα κάνει κατακράτηση υγρών στο σώμα σας και θα σας ωθήσει να πίνετε περισσότερο νερό καθημερινά. Ακριβώς όπως και με κάθε άλλο φαγητό, φροντίστε να διαχειριστείτε πόσο αλάτι τρώτε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ελέγξτε τα προιόντα που καταναλώνεται, για πληροφορίες σχετικά με το πόσο αλάτι περιέχουν και να έχετε κατά νου ότι ένας μέσος άνθρωπος δεν πρέπει να τρώει περισσότερο από 1500 χιλιοστόγραμμα του αλατιού την ημέρα.

 

2. Τα συμπτώματα της κατακράτησης υγρών

Τα συμπτώματα της κατακράτησης υγρών που προκαλείται από την αύξηση του αλατιού στο σώμα μας, μπορεί να είναι πρησμένα πόδια,  χέρια και  αγκώνες. Μπορείτε επίσης να παρατηρήσετε ότι, λόγω του πρησμένου σώματος σας, τα ρούχα σας σας στενεύουν περισσότερο από ό,τι θα έπρεπε. Και με τον καιρό  θα παρατηρήσετε  αύξηση του βάρους σας. Εάν αυτό αρχίσει να συμβαίνει, μην περιμένετε να περάσει μόνο του. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το γιατρό, αφού το οίδημα μπορεί να είναι  αιτία πολλών μεγαλύτερων προβλημάτων και να του αναφέρετε για την καθημερινή πρόσληψη αλατιού σας,για να σας δώσει τη σωστή θεραπεία.

υγεια

Πώς το αλάτι προκαλεί την υψηλή πίεση του αίματος και ποια είναι τα συμπτώματα της:

1. Οι αιτίες της υψηλής πίεσης του αίματος

Εάν καταναλώνετε καθημερινά,περισσότερο αλάτι από το συνηθισμένο,  το σώμα σας θα κάνει κατακράτηση υγρών. Το επιπλέον νερό στο σώμα σας θα αυξήσει την αρτηριακή σας πίεση, η οποία μπορεί στη συνέχεια να επηρεάσει το συκώτι σας. Όχι μόνο μπορεί να προκαλέσει υψηλή αρτηριακή πίεση και ηπατικά προβλήματα με την πάροδο του χρόνου, αλλά και καρδιακά προβλήματα, προβλήματα στα νεφρά και προβλήματα του εγκεφάλου. Για άλλη μια φορά, αν θέλετε να κρατήσετε το συκώτι σας και άλλα όργανα υγιή, φροντίστε να διαχειριστείτε πόσο αλάτι τρώτε καθημερινά.

 

2. Τα συμπτώματα της υψηλής πίεσης του αίματος

Υπάρχουν πολλά συμπτώματα της υψηλής πίεσης του αίματος, αλλά θα τα παρατηρήσετε  μόνο εάν η αρτηριακή σας πίεση είναι ασυνήθιστα υψηλή. Αν η αρτηριακή σας πίεση είναι  αυξημένη, θα παρατηρήσετε ότι αντιμετωπίζετε πονοκεφάλους πιο συχνά. Επίσης, θα έχετε συχνά ρινορραγίες. Έτσι, αν παρατηρήσετε ότι αυτό αρχίζει να συμβαίνει, φροντίστε να ενημερώσετε το γιατρό σας  και να μειώσετε την πρόσληψη αλατιού. Προσπαθήστε να προσθέσετε μια κατάλληλη δίαιτα για την  υψηλή αρτηριακή πίεση στην καθημερινή ρουτίνα σας, έτσι ώστε να σας βοηθήσει να αυξήσετε την πρόσληψη με την σωστή διατροφή.

υγεια

Ελαττώστε την ημερήσια δόση αλατιού:

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν δύο βασικά προβλήματα που μπορεί να προκληθούν από το αλάτι, το οποίο μπορεί να κάνει έμμεσα βλάβη στο συκώτι σας. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η μέση πρόσληψη αλατιού στο σώμα μας είναι 1500 mg μέχρι 2300 mg ανά ημέρα. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό πάντα να ελέγχετε τις συσκευασίες των τροφίμων που αγοράζετε, για να δείτε πόσο αλάτι περιέχουν. Περίπου 140 mg άλατος ανά μερίδα, είναι η βέλτιστη πρόσληψη, έτσι  φροντίστε να ξέρετε πόσο αλάτι βάζετε στο φαγητό. Για όσους έχουν ήδη προβλήματα με το ήπαρ, το καλύτερο είναι να δοκιμάσουν μια δίαιτα χαμηλή σε νάτριο.

huffingtonpost

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close