Κανελόνια με τυρένια μπεσαμέλ

Κανελόνια γεμιστά με κιμά και τυρί φιλαδελφεια και καλυμμένα με τυρένια μπεσαμέλ

Για την μπεσαμέλ

Υλικά
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
 50 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
½ λίτρο γάλα
αλάτι, πιπέρι
150γρ.τυρί φιλαδέλφεια

150γρ,τριμμένο τυρί gouda
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα  λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς. Θα γίνει μια πάστα.  Προσθέτουμε το γάλα, συνεχίζοντας  το ανακάτεμα. Όταν αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε το gouda,το αλάτι και  το πιπέρι.Χωρίζουμε σε δύο μπολ την μπεσαμέλ και στο ένα προσθέτουμε το τυρί φιλαδέλφεια και ανακατεύουμε καλά.

Για τον κιμά

μισό κιλό κιμά
πελτέ ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)
 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
 2 μπαχάρια

1 πρέζα κανέλα
Θα χρειαστούμε ακόμη
250γρ. Κρέμα γάλακτος 
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.Μόλις ροδίσουν προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 5 λεπτά.Ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας και αφού ανακατέψουμε,σβήνουμε με το κρασί.Προσθέτουμε και την κανέλα,το αλάτι και τα μπαχάρια.Βάζουμε μισό ποτήρι νερό και σκεπάζουμε έως ότου ψηθεί ο κιμάς.Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.

Όταν ψηθεί ο κιμάς τον ρίχνουμε στο μπολ με την μπεσαμέλ και το τυρί φιλαδέλφεια.Γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα χρησιμοποιώντας  ένα κουταλάκι και τα στρώνουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ.

Από πάνω τα σκεπάζουμε με την άλλη  μπεσαμέλ και την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με τυρί της αρεσκείας μας.

κανελονια_

 

κανελονια1_κανελονια

 

 

Close