Νηστίσιμο κέικ με μέλι και αλεύρι ολικής

Νηστίσιμο κέικ με μέλι και αλεύρι ολικής

Υλικα

300 γρ. (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ
10 γρ. (2 κουτ. γλυκού) σόδα
5 γρ. (1 κουτ. σούπας) καννέλα
3 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) τζίντζερ
3 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) γαρύφαλλο
350 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) μέλι
200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) χυμός μήλου
100 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) αραβοσιτέλαιο
2 βανίλιες • 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) σταφίδες
50 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλα ανάλατα

Εκτέλεση

Βάζετε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά του κέικ εκτός από τα αμύγδαλα και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία φόρμα διαμέτρου 28 εκατοστών, αδειάζετε το μίγμα και απλώνετε από πάνω τα αμύγδαλα. Ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά περίπου και αφήνετε το κέικ να κρυώσει.

πηγη:sintages-jotis.gr

Close