6 φυτά που θα σας προστατέψουν από τα κουνούπια

Μετά από έναν κουραστικό και κρύο χειμώνα τίποτα δεν φαντάζει καλύτερο από το καλοκαιράκι με τον ζεστό ήλιο του,το καφεδάκι μας στον κήπο,τα ανοιχτά παράθυρα και τους βραδινούς περίπατους.Ωραία μέχρι εδώ.Μέχρι δηλαδή το πρώτο Ζζζζζ…Και μετά την ειδυλλιακή εικόνα καταστρέφουν τα αμέτρητα τσιμπήματα,η φαγούρα και η προσπάθεια να αποφύγουμε τους ”αιμοσταγείς” ιπτάμενους επισκέπτες.Εκτός από τα αντικουνουπικά σπρέι και τα φιδάκια, υπάρχει και ένας πιο φυσικός και χωρίς χημικά τρόπος,για να απαλλαγείτε από τους ενοχλητικούς επισκέπτες,τουλάχιστον στο σπίτι και την αυλή σας.Διαβάστε ποια είναι τα 6 φυτά που θα γίνουν οι πιστοί σας σύμμαχοι στην καταπολέμηση των κουνουπιών.

Βασιλικός

κουνουπια

Τα κουνούπια  και οι μύγες δεν εκτιμούν τη μυρωδιά του όπως εμείς. Μπορείτε να τοποθετήσετε μερικές γλάστρες  κοντά στις πόρτες, τα παράθυρα, στο μπαλκόνι και οποιοδήποτε ανοιχτό χώρο όπου θέλετε να καθίσετε, απαλλαγμένοι από ενοχλητικά έντομα.

Δυόσμος

κουνουπια

 

Προσθέστε λίγο δυόσμο στα παρτέρια σας και  απολαύστε την κηπουρική, χωρίς να αγωνίζεστε για να αποκρούσετε τα τσιμπήματα.

Citronella

κουνουπια
Πιθανόν να έχετε ακούσει για αυτό το φυτό, καθώς είναι ένα κύριο συστατικό σε εντομοαπωθητικά κεριά και αντικουνουπικά σπρέι και λοσιόν που χρησιμοποιούμε το καλοκαίρι. Μπορείτε να προσθέσετε το χορτάρι σε ένα ηλιόλουστο σημείο του κήπου ή στο γκαζόν σας ως μια πιο φυσική εντομοαπωθητική μέθοδο.

Μελισσόχορτο

κουνουπια

Συγγενικό με την μέντα, το φυτό αυτό αναπτύσσεται γρήγορα και απωθεί τα κουνούπια με την μυρωδιά του.

Λεμονοθύμαρο

κουνουπια
Όπως τα περισσότερα από τα φυτά σε αυτή τη λίστα, το λεμονοθύμαρο μυρίζει όμορφα σε εμάς, αλλά προφανώς έχει φοβερή μυρωδιά για τα κουνούπια. Ευδοκιμεί  σε ηλιόλουστες, ξηρές περιοχές , έτσι μπορείτε να το φυτέψετε και να φτιάξετε  μονοπάτια στον κήπο με αυτό για μια αρωματική, αντικουνουπική  βόλτα.

Μέντα

κουνουπια
Στα κουνούπια σίγουρα δεν αρέσει η αίσθηση φρεσκάδας! Αυτό  καθιστά την μέντα ιδανικό φυτό,καθώς μπορείτε να το   καλλιεργήσετε σε γλάστρες γύρω από το σπίτι και να κρατήσετε τα κουνούπια μακριά σας μέσα και έξω.

Σύνταξη-επιμέλεια άρθρου Daddy-Cool.gr

 

Close