Αυτά τα 10 καλοκαιρινά clean tips θα σας ξετρελάνουν

Σας έχουμε τα καλύτερα καλοκαιρινά tips για καθάρισμα που θα σας σώσουν!Σας έχουμε τα καλύτερα καλοκαιρινά tips για καθάρισμα που θα σας σώσουν! Από το μαγιό σας, και τα κουβαδάκια ,μέχρι το μπαλκόνι τις σίτες και τις σχάρες σας δείτε πολλά πολλά καλοκαιρινά clean tips .

Καθαρίστε τα μπαλκόνια σας

Αυτά τα 10 καλοκαιρινά clean tips θα σας ξετρελάνουν

πατήστε εδώ και δείτε τα καλύτερα κολπα 

 

Χρησιμοποιήστε κάποια τρόφιμα για να καθαρίσετε επιφάνειες

Δεν λέμε να χρησιμοποιήσετε το παστίτσιο που περίσσεψε, αλλά αν μαγειρεύοντας σας περίσσεψε μισό λεμόνι γιατί να μην το χρησιμοποιήσετε όπως είναι για να γυαλίσετε και να απολυμάνετε τις βρύσες του σπιτιού και τις ανοξείδωτες επιφάνειες μέσα σε λίγα λεπτά;

spiti

Κάντε τη μαγιονέζα τον καλοκαιρινό σας φίλο

Αυτά τα 10 καλοκαιρινά clean tips θα σας ξετρελάνουν

Το καλοκαίρι οι επισκέψεις από φίλους αυξάνονται και έτσι αυξάνεται και ο κίνδυνος να στάξει νερό ή ποτό πάνω στο αγαπημένο σας ξύλινο τραπεζάκι. Δεν χρειάζεται να ιδρώνετε κάθε φορά που συμβαίνει αυτό. Απλά βάλτε λίγη μαγιονέζα στην επιφάνεια που βράχηκε, αφήστε για μια ώρα και στη συνέχεια καθαρίστε με ένα πανάκι.

 

Καθαρίστε το γκριλ όσο ακόμα είναι ζεστό

Το γκριλ είναι ένας τρόπος να μαγειρεύετε νόστιμα, γρήγορα και υγιεινά. Το καλοκαίρι λοιπόν γίνεται σίγουρα ο σύμμαχός σας στο μαγείρεμα. Πώς θα το καθαρίσετε όμως γρήγορα χωρίς να σας βγει η πίστη; Απλά κάντε υπομονή λίγο πριν φάτε και τρίψτε το γκριλ όσο είναι ζεστό με ένα συρμάτινο σφουγγάρι. Τα υπολείμματα θα φύγουν πανεύκολα και δεν θα χρειαστεί μετά να τρίβετε με τις ώρες.

doulies

 

Διώξτε τη μούχλα και τις άσχημες μυρωδιές από τις ηλεκτρικές συσκευές

Πολλές ηλεκτρικές συσκευές το καλοκαίρι μυρίζουν έντονα εξαιτίας της υγρασίας.

Για να διώξετε την άσχημη μυρωδιά από το πλυντήριο ρουχων σας

Αυτά τα 10 καλοκαιρινά clean tips θα σας ξετρελάνουν

 

Για να διώξετε την άσχημη μυρωδιά από το πλυντήριο ρουχων σας,βαλτέ στην θέση του απορρυπαντικού δύο φλιτζάνια ξύδι και να θέσετε το πλυντήριο στην θερμότερη λειτουργία του, ώστε να απομακρύνετε οσμές που έχουν δημιουργηθεί στο εσωτερικό του. Εναλλακτικά, βουτήξτε ένα πανάκι σε λευκό ξύδι και περάστε την επιφάνεια του κάδου με αυτό. Aφήστε το ξύδι να δράσει για μερικά λεπτά και τρίψτε με το πανάκι. Βάλτε το πλυντήριο να δουλέψει για να απομακρύνετε τα υπολείμματα του ξυδιού.

Ανα 15-20 ημερες, μπορείτε να βάζετε στον κάδο πλυντηρίου, μαγειρική σόδα και να το θέτετε σε λειτουργία. Η σόδα θα αφαιρέσει τα άλατα από τον κάδο πλυντηρίου. Εναλλακτικά, μπορείτε να διαλύσετε 4 κουταλιές μαγειρική σόδα σε 4 φλιτζάνια ζεστό νερό. Εμποτίστε ένα πανάκι με το διάλυμα αυτό και σκουπίστε καλά την εσωτερική επιφάνεια του πλυντηρίου. Κλείστε την πόρτα και βάλτε το πλυντήριο να δουλέψει στο πρόγραμμα με το ξέβγαλμα, για να καθαριστεί από την σόδα.

Πλυντήριο πιάτων

Αυτά τα 10 καλοκαιρινά clean tips θα σας ξετρελάνουν

Κάθε φορά που βγάζεις τα πιάτα σου από το πλυντήριο είναι καλό να κοιτάς εάν έχουν συσσωρευθεί στο φίλτρο τυχόν υπολείμματα τροφών και να τα αφαιρείς. Ακόμη, μπορείς να ψεκάζεις το φίλτρο με λευκό ξίδι μεταξύ των πλύσεων για μια αίσθηση φρεσκάδας.

Το μυστικό: ένα ποτήρι λευκό ξίδι

Η λύση για τον καθαρισμό του πλυντήριου σου είναι πολύ απλή. Περίπου μία φορά το μήνα, γέμισε τα 2/3 μίας κούπας κατάλληλη για πλυντήριο με λευκό ξίδι και τοποθέτησε την στο πάνω ράφι του πλυντηρίου σου. Βάλε το πλυντήριο σε λειτουργία με ζεστό νερό ώστε να αποστειρωθεί καλά.

Το ξίδι, διαλύει όλα τα υπολείμματα σαπουνιού, τα σωματίδια τροφών και τα λίπη από όλα τα σημεία και τα τοιχώματα του πλυντηρίου. Στη συνέχεια όλα αυτά απομακρύνονται με τη ροή του νερού. Αυτό ήταν! Το πλυντήριο σου είναι πλέον πεντακάθαρο!

Καθαρίστε τις σίτες σας

Αυτά τα 10 καλοκαιρινά clean tips θα σας ξετρελάνουν

Πατηστε εδώ και δείτε τα καλύτερα κόλπα  

 

Έτσι θα διατηρήσετε το μαγιό σας σαν καινούριο

doulies

Όταν αγοράζετε καινούριο μαγιό, πριν το φορέσετε για τα καλοκαιρινά σας μπάνια βουτήξτε το σε μία λεκανίτσα με κρύο νερό και ξύδι για να σφραγίσετε τα χρώματα του υφάσματος. Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας σε 1 λίτρο κρύο νερό και αφήστε το να μουλιάσει 20-30 λεπτά.

Το κρύο νερό να βοηθήσει το ξύδι να διεισδύσει στις ίνες του υφάσματος και να διατηρήσει τα χρώματα καλύτερα.

Κάντε ντουζ πριν βουτήξετε στην πισίνα

Το ύφασμα του μαγιό σας απορροφά και συγκρατεί το μεγαλύτερο μέρος του νερού όταν είναι στεγνό και βραχεί. Προτιμήστε λοιπόν να κρατήσει καθαρό νερό από τη ντουζιέρα και όχι το νερό της πισίνας με τα χλώρια και τα πρόσθετα που μόνο κακό θα του κάνουν

Ξεπλυθείτε με καθαρό νερό ανάμεσα στις βουτιές
Είτε απολαμβάνετε τις βουτιές σας σε μία πισίνα, είτε στη θάλασσα, αν σας δίνεται η ευκαιρία, ξεπλύνετε το σώμα σας και μαζί το μαγιό σας από το αλάτι ή το χλώριο.

Ξεπλύνετε με κρύο νερό και αφήστε να στεγνώσει

Αν αλλάξετε μαγιό κατά την παραμονή σας στην παραλία, ξεπλύνετε αυτό που φορούσατε με μπόλικο κρύο νερό και κρεμάστε το κάπου να στραγγίσει και να στεγνώσει. Μην τυλίγετε τα μαγιό σας βρεγμένα σε πετσέτες και μέσα στις τσάντες σας. Υπάρχει πιθανότητα λόγω της υγρασίας να μυρίσουν και να αναπτυχθούν μύκητες της μούχλας ιδιαίτερα αν ξεχαστούν εκεί.

Πλύνετε το μαγιό σας απαλά στο χέρι

Με το που γυρίσετε σπίτι μετά την επίσκεψή σας στην παραλία ή στην πισίνα, γεμίστε τον νιπτήρα με κρύο νερό, προσθέστε μικρή ποσότητα από ένα απαλό απορρυπαντικό (όχι παραπάνω από 1 κουταλιά), ζουλήξτε και τρίψτε απαλά το μαγιό σας. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερο τρίψιμο. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι να χρησιμοποιήσετε αποκλειστικά κρύο νερό το οποίο κρατάει κλειστές τις ίνες του υφάσματος και βοηθάει στο να μην ξεθωριάσουν τα χρώματα.

Ξεπλύνετε καλά από το απορρυπαντικό
Αφού πλύνετε το μαγιό σας, στραγγίξτε το νερό με το απορρυπαντικό, και ρίξτε μπόλικο καθαρό νερό. Αφού το ξεπλύνετε και στραγγίσετε το νερό, κρατήστε το μαγιό στα χέρια σας και αφήστε το κρύο νερό να τρέξει καλά πάνω του. Ακόμα και το πιο απαλό απορρυπαντικό αν μείνει στο μαγιό σας θα χαλάσει την ελαστικότητα των ινών και θα ξεθωριάσει τα χρώματα.

Αφήστε το μαγιό σας να στεγνώσει φυσικά

Αφού το ξεπλύνετε, αφήστε το να στραγγίσει καλά χωρίς να το στύψετε. Αν το πάνω μέρος ή σε κάποιο άλλο σημείο περιλαμβάνει ενίσχυση, ζουλήξτε ελαφρά να φύγει το νερό που έχει απορροφηθεί. Κρεμάστε το έξω να στεγνώσει. Σε καμία περίπτωση μην χρησιμοποιήσετε θέρμανση ή στεγνωτήριο.

 

 

Καθαρίστε τα καλοκαιρινά παιχνίδια των παιδιών σας

Αυτά τα 10 καλοκαιρινά clean tips θα σας ξετρελάνουν

Όταν πηγαίνετε στην θάλασσα με μικρά παιδιά, σκεφθείτε να έχετε πάντα μαζί σας ένα φιλέ, ένα δίχτυ κοινώς ώστε να βάζετε μέσα τα παιχνίδια!

Μόλις το παιδί παίξει με τα κουβαδάκια ή τα διάφορα εξαρτήματα παραλίας το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα τοποθετήσετε όλα μέσα στο φιλέ και να τα βουτήξετε στη θάλασσα! Έτσι η άμμος θα εξαφανιστεί αμέσως και εσείς θα απαλλαγείτε από αυτήν χωρίς καθόλου κόπο! Έτσι απλά!

Μια φορα στις 15 μέρες καλό είναι να μην αφήνετε μπρατσάκια, πλαστικά παιχνίδια, στρώματα και κουβαδάκια χωρίς να τα καθαρίσετε. Αρκεί ένα πανάκι με λίγο ξύδι για να απολυμάνετε την επιφάνεια των παιχνιδιών. Έτσι θα είστε σίγουροι πως τίποτα τέτοιο δεν θα βλάψει το δέρμα του παιδιού σας.

 

Καθαρίστε τις τέντες με τα καλύτερα tips.Πως να αποφύγετε το σάπισμα του τεντόπανου!

Αυτά τα 10 καλοκαιρινά clean tips θα σας ξετρελάνουν

Πατήστε εδώ και δείτε τα καλύτερα κόλπα 

Δείτε εδώ τις καλύτερες συμβουλες για καθάρισμα! 

 

 

Close