Δέκα σημαντικοί λόγοι για να αποφύγετε το γάλα σόγιας

Σε μια προσπάθεια να ενταχθούν σε έναν πιο  υγιεινό τρόπο διατροφής, πολλά νοικοκυριά έχουν μεταπηδήσει από το αγελαδινό γάλα στο γάλα σόγιας. Σε αντίθεση με το αγελαδινό γάλα,το  γάλα σόγιας δεν περιέχει λακτόζη,κάτι που φαίνεται σαν μια καλή επιλογή για τους ανθρώπους που αποφεύγουν τα γαλακτοκομικά και  για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Το ενισχυμένο γάλα σόγιας είναι  καλή πηγή πρωτεΐνης, σιδήρου, βιταμινών Β και ασβεστίου, ενώ είναι χαμηλό σε κορεσμένα λίπη και χοληστερόλη.Ακούγεται καλό στην επιφάνεια, έτσι δεν είναι; Το μόνο πρόβλημα είναι ότι έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση γάλακτος σόγιας μπορεί να βάλει την υγεία σας σε σοβαρό κίνδυνο.

Τα συστατικά στο γάλα σόγιας είναι:

  • γάλα σόγιας (φιλτραρισμένο νερό, ολόκληρη σόγια)
  • Ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
  • Θαλασσινό αλάτι
  • καραγενάνη
  • φυσική γεύση
  • Ανθρακικό ασβέστιο
  • Η βιταμίνη Α παλμιτικό
  • Η βιταμίνη D2
  • ριβοφλαβίνη
  • βιταμίνη Β12

γαλα

 

Τα περισσότερα από αυτά τα συστατικά ίσως ακούγονται οικεία και αβλαβή,  αλλά η καραγενάνη μπορεί να είναι ένα συστατικό που δεν γνωρίζετε.  Οι καραγενάνες είναι μία οικογένεια γραμμικών θειικών πολυσακχαριδίων που εξάγονται από κόκκινα βρώσιμα φύκια. Χρησιμοποιούνται συνήθως από τις  βιομηχανίες τροφίμων για την πήξη, την πύκνωση και σταθεροποιητικές ιδιότητες .

Όχι απλά το σώμα δεν είναι σε θέση να αφομοιώσει την καραγενάνη, αλλά δεν έχει και καμία θρεπτική αξία απολύτως.Ακόμα κι αν προέρχεται από μια φυσική πηγή, είναι καταστροφική για το ανοσοποιητικό σύστημα. Πυροδοτεί μια αρνητική ανοσολογική αντίδραση που προκαλεί φλεγμονή.Έρευνες έχουν συνδέσει την καρραγενάνη με  ένα υψηλότατο ποσοστό καρκίνου του παχέος εντέρου,  γαστρεντερικές φλεγμονές που μπορούν να προκαλέσουν σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, σπαστική κολίτιδα, χρόνια διάρροια και  φλεγμονώδη νόσο του εντέρου.

Ενώ το είδος των τροφίμων που θα αποφασίσετε να βάλετε στο σώμα σας είναι μια προσωπική επιλογή, η ενημέρωση είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε μια απόφαση που ωφελεί την υγεία σας. Υπάρχει ένα σημαντικό ποσό αποδεικτικών στοιχείων που αποδεικνύει ότι το γάλα σόγιας μπορεί να έχει επιβλαβείς επιπτώσεις στο σώμα.

γαλα

Δέκα σημαντικοί λόγοι για να αποφύγετε το γάλα σόγιας

1. Η σόγια περιέχει μεγάλες ποσότητες φυσικών τοξινών που επηρεάζουν τα επίπεδα των οιστρογόνων.Μόλις δύο ποτήρια γάλα σόγιας την ημέρα, μπορεί να αλλάξουν σημαντικά τις ορμόνες στο σώμα μιας γυναίκας, διαταράσσοντας τον εμμηνορροϊκό κύκλο.

2. Η σόγια περιέχει αιμοσυγκολλητίνη , μια ουσία  που ,προκαλώντας θρομβώσεις.

3. Περίπου το 99% της σόγιας είναι γενετικά τροποποιημένο, έτσι περιέχει ένα από τα υψηλότερα επίπεδα μόλυνσης από φυτοφάρμακα.

4. Η σόγια και τα προϊόντα σόγιας περιέχουν υψηλά επίπεδα φυτικού οξέος , το οποίο αναστέλλει την αφομοίωση του ασβεστίου, μαγνησίου, χαλκού, σιδήρου και ψευδαργύρου.

5. Οι τροφές σόγιας περιέχουν υψηλά επίπεδα  αλουμινίου, το οποίο είναι τοξικό για το σώμα. Επηρεάζει αρνητικά το νευρικό σύστημα και τα νεφρά και έχει συνδεθεί με τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

6. Οι εύθραυστες πρωτεΐνες της σόγιας εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας για να απομονωθούν  και να αποκτήσουν υφή φυτικής πρωτεΐνης. Αυτό τις καθιστά επικίνδυνες για την ανθρώπινη πέψη.

7. Η σόγια περιέχει τοξικές ισοφλαβόνες – genistein και daidzein,που μπορεί να διεγείρουν την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού.

8. Η σόγια περιέχει φυτικά οιστρογόνα που ονομάζονται φυτοοιστρογόνα , τα οποία διαταράσσουν την ενδοκρινική λειτουργία και μπορεί να οδηγήσουν σε στειρότητα και καρκίνο του μαστού στις γυναίκες.

9. Τα τρόφιμα σόγιας έχουν υψηλά επίπεδα goitrogens που μπλοκάρουν την παραγωγή των ορμονών του θυρεοειδούς.

10. Νιτρικά άλατα, ισχυρά καρκινογόνα , σχηματίζονται κατά την διάρκεια της διαδικασίας ξήρανσης με ψεκασμό.

Σκεφτείτε το λοιπόν διπλά και κάντε την έρευνα σας προτού εντάξετε στην διατροφή σας, φαινομενικά ακίνδυνες τροφές.

davidwolfe

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close