7 σημάδια δυσανεξίας στη γλουτένη που όλοι μας αγνοούμε

Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη δεν το γνωρίζουν.Είστε ένας από αυτούς; Εδώ είναι τα 7 σημάδια που θα πρέπει να σας ανησυχήσουν και να επισκεφτείτε τον γιατρό σας:

γλουτενη

 

1. Kεράτωση

  • Διαφορετικά γνωστή ως “δέρμα κοτόπουλου ” συνήθως εμφανίζετε στους μηρούς και τα μπράτσα και αποτέλεσμα της ανεπάρκειας των λιπαρών οξέων που προκαλούνται από την βλάβη του εντέρου,εξ’αιτίας της γλουτένης.

2. Επίμονοι Πονοκέφαλοι

  • Ημικρανίες και επίμονες κεφαλαλγίες είναι μια άλλη πιθανή ένδειξη της δυσανεξίας στη γλουτένη. Μπορεί επίσης να είναι σημάδια  αφυδάτωσης και άλλων διαταραχών. Δείτε ένα γιατρό αν οι πονοκεφάλοι σας δεν σταματούν.

3. Αυτοάνοσα Νοσήματα

  • Σίγουρα όχι σε όλες τις περιπτώσεις, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, η θυρεοειδίτιδα του Hashimoto,η ρευματοειδή αρθρίτιδα, η ελκώδη κολίτιδα,ο  λύκος, η σκληροδερμία και η ψωρίαση έχουν παρουσιαστεί σε άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη.

4.  Πεπτικά προβλήματα

  • Αερία, διάρροιες, φούσκωμα και δυσκοιλιότητα που παραμένουν φαινομενικά χωρίς αιτία, είναι ένα από τα πιο εμφανή σημάδια. Η δυσκοιλιότητα είναι ένα κοινό σημάδι της δυσανεξίας στη γλουτένη στα παιδιά.

5. Ζάλη

  • Η ζάλη είναι ένα ακόμη σημάδι της δυσανεξίας στη γλουτένη.

6. Χρόνια κόπωση

  • Κόπωση και αίσθημα κόπωσης ιδιαίτερα μετά τα γεύματα που περιέχουν γλουτένη είναι μια άλλη σαφής ένδειξη.

7. Ινομυαλγία

  • Μερικοί άνθρωποι που διαγιγνώσκονται με ινομυαλγία και χρόνια κόπωση έχουν πραγματικά δυσανεξία στη γλουτένη, αλλά δεν το ξέρουν. 

idailybuzz

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close