10 αποτελεσματικά αντι-γηραντικά έλαια

Πολλοί άνθρωποι επιθυμούν να δείχνουν νεότεροι, αλλά οι ενέσεις Botox κοστίζουν μια μικρή περιουσία. Μια άλλη επιλογή εκτός από το Botox είναι το λίφτινγκ.  Η χειρουργική επέμβαση όμως συνοδεύεται από κινδύνους και πολλοί δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά το κόστος της.
Τα πιο οικονομικά αποδοτικά μέτρα είναι οι κρέμες και τα make-up που πωλούνται στα καταστήματα. Υπάρχουν όμως πολλοί άνθρωποι που θέλουν  εντελώς φυσικούς τρόπους για την καταπολέμηση της διαδικασίας της γήρανσης.Τα αιθέρια έλαια είναι η λύση. Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε 10 αποτελεσματικά αντι-γηραντικά έλαια.

1. Λάδι jojoba

jojoba-essential-oil

photo view buzzle

Καθώς το σώμα γερνάει, οι σμηγματογόνοι αδένες, που παράγουν τα φυσικά έλαια για την ενυδάτωση του δέρματος, επιβραδύνουν. Το λάδι jojoba αντικαθιστά τα έλαια χωρίς να κάνει το δέρμα σας  λιπαρό και ενυδατώνει το ξηρό δέρμα. Επίσης αφαιρεί τις λεπτές γραμμές και επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης.

Μάσκα με κρέμα γάλακτος για super λαμπερό πρόσωπο

 2. Έλαιο λιβάνι

Frankincense oil

photo view essentialoilscompany

Για εκείνους που υποφέρουν από τις ηλιακές κηλίδες ή κηλίδες ηλικίας, η εφαρμογή του ελαίου λιβανιού είναι η καλύτερη λύση. Το λάδι θα  ελαττώσει τη βαθιά διάβρωση, τις βαθιές ρυτίδες και τις ουλές.Επίσης βοηθά στην σύσφιξη του δέρματος, έτσι μπορείτε άφοβα να το χρησιμοποιήσετε κάτω από τα μάτια. Το λάδι  θα συμβάλει στη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος, πάρα πολύ.

3.Λάδι λεβάντας

Lavender oil
Το έλαιο λεβάντας είναι καλό για να μειώσετε τα σημάδια της γήρανσης.Αναμείξτε το με έλαιο λιβανιού και εφαρμόστε το στο δέρμα μετά το ντους, πριν κοιμηθείτε και το πρωί.

8 τρόποι για να απαλλαγείτε από το πόδι της χήνας και άλλες αντιαισθητικές ρυτίδες των ματιών

4. Έλαιο από πυρήνα Βερίκοκου

apricot-kernel-oil

photo view dir.indiamart

Το έλαιο από πυρήνα βερίκοκου  είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και Ε και κάνει σπουδαία δουλειά στη μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων στο δέρμα.

5. Το αμυγδαλέλαιο

αμυγδαλελαιο

photo view stylecraze

Καθώς μεγαλώνετε, το δέρμα σας χάνει την ελαστικότητά του. Για να βοηθήσετε στην αποκατάσταση της ελαστικότητας, εφαρμόστε στο δέρμα γλυκό αμυγδαλέλαιο, το οποίο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε και βιταμίνη Κ. Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτού του ελαίου είναι ότι είναι άοσμο,κάτι που το καθιστά ιδανικό σε όσους έχουν προβλήματα με τη μυρωδιά των άλλων ελαίων.

Φτιάξτε την καλύτερη κρέμα για λαιμό χωρίς χαλάρωση

6. Το λάδι καρύδας

λαδι καρυδας

photo view sciencetimes

Το έλαιο καρύδας περιέχει βιταμίνη Ε, που είναι χρήσιμη στην πρόληψη της κυτταρίτιδας. Οι ορμονικές αλλαγές στις γυναίκες μπορεί να συμβάλλουν στο σχηματισμό της κυτταρίτιδας και το λάδι καρύδας ενισχύει το δέρμα και αποτρέπει τον σχηματισμό κυτταρίτιδας.

7. Λάδι ροδιού

Pomegranate oil

 

photo view allinexporters

Το έλαιο από ρόδι είναι εξαιρετικό για την επανόρθωση του κατεστραμμένου δέρματος. Συμβάλει στη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος και επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης.

Τρίβει ένα κρεμμύδι στα φρύδια της.Ο λόγος θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

8.Έλαιο κυπαρισσιού

cypress

photo view essentialoilsanctuary

Πολλές γυναίκες ανησυχούν για τους κιρσούς, καθώς γερνούν. Αν θέλετε να μειώσετε την εμφάνιση των κιρσών,το λάδι κυπαρισσιού μπορεί να βοηθήσει καθώς θα μειώσει την εμφάνιση των σπασμένων τριχοειδών αγγείων κάτω από το δέρμα.

 9. Έλαιο γεράνι

Geranium oil

photo view goodlivingessentialoils

Το λάδι γερανιού είναι αποτελεσματικό στο ξεθώριασμα των σημαδιών ηλικίας και τις ουλές. Καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν, οι τόνοι του δέρματος γίνονται άνισοι. Εφαρμόζοντας το λάδι γερανιού βοηθάτε στην αποκατάσταση  των αποχρώσεων του δέρματος.

Η τέλεια δίαιτα του δέρματος!

 10. Λάδι Argan

ArganOilargan

photo view makeupandbeauty

Είναι εξαιρετικό για τη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος, αφαιρεί τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες και ενυδατώνει το δέρμα, επειδή αποτελείται κυρίως από λιπαρά οξέα.

 

Συνταγή για αντιγηραντικό λάδι.

  • 1 βιταμίνη Ε
  • 5 σταγόνες λάδι jojoba
  • 5 σταγόνες έλαιο λιβάνι
  • 5 σταγόνες λάδι ροδιού
  • 5 σταγόνες  λάδι λεβάντας

Σε ένα δοχείο με σταγονόμετρο αναμείξτε όλα τα υλικά. Εφαρμόστε τέσσερις με πέντε σταγόνες στο πρόσωπό σας το βράδυ και κάντε μασάζ στο δέρμα.

Φυσικό απολεπιστικό προσώπου με λάδι καρύδας
Με την επιλογή των φυσικών ελαίων βοηθάτε στη μείωση της εμφάνισης των σημαδιών της γήρανσης και το Botox μπορεί να γίνει παρελθόν.

Close