8 παράδοξες χρήσεις της μαγιονέζας

Η μαγιονέζα είναι σίγουρα η καλύτερη λύση για να νοστιμίσουμε ένα σάντουιτς,αλλά ξέρατε ότι υπάρχουν περισσότερες χρήσεις για αυτό το λευκό θαύμα; Πρόκειται για χρήσεις γύρω από το σπίτι και τα καλλυντικά. . Εδώ είναι 8 τρόποι για να χρησιμοποιήσετε την μαγιονέζα που πιθανώς δεν έχετε ακούσει ποτέ.

1. Σαν θεραπεία του δέρματος

μαγιονεζα
Η μαγιονέζα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας σας. Απλώστε μια κουταλιά της σούπας μαγιονέζα σε στεγνό δέρμα και αφήστε το να καθίσει για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια, τρίψτε καλά με μια πετσέτα ή ένα υγρό πανί και βάλτε την καθημερινή σας κρέμα.

2. Για να διαγράψετε σημάδια από κηρομπογιές

μαγιονεζα
Αν έχετε παιδιά, πιθανώς έχετε βιώσει ένα γκράφιτι από κηρομπογιές στους τοίχους, αλλά αν έχετε μαγιονέζα στο ντουλάπι σας, δεν υπάρχει λόγος για πανικό. Τρίψτε λίγο για τα σημάδια και αφήστε το να καθίσει για 5-10 λεπτά. Θα εκπλαγείτε με το πώς το χρώμα εξαφανίζεται από τους τοίχους σας, όταν αφαιρέσετε την μαγιονέζα με μια υγρή πετσέτα ή σφουγγάρι.

3. Ως conditioner για τα μαλλιά

Hair-Mask-for-Dry-Scalp
Κάντε μασάζ με ένα κουταλάκι του γλυκού μαγιονέζα στα μαλλιά σας. Αφήστε το να καθίσει για μια ώρα πριν λούσετε α μαλλιά σας. Η  μαγιονέζα θα αφήσει τα μαλλιά σας υγιή και λαμπερά.

Φτιάξτε λάδι λεβάντας για άπειρες χρήσεις

4. Υγιή νύχια και δάχτυλα

μαγιονεζα
Παρόμοια με τα μαλλιά σας, κάνοντας μασάζ  στα νύχια σας με μαγιονέζα για μερικά λεπτά μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση τους και να τα  κάνει να φαίνονται καταπληκτικά.

5. Καθαρίστε το πιάνο σας

μαγιονεζα
Αν  έχετε πιάνο, θα ξέρετε πόσο βρομίζουν τα πλήκτρα.Δοκιμάστε την εφαρμογή μιας μικρής ποσότητας μαγιονέζας στα βρώμικα σημεία. Περιμένετε για περίπου 5 λεπτά και σκουπίστε με ένα πανί. Το πιάνο σας θα λάμψει και πάλι.

12 χρήσεις του αγγουριού στην ομορφιά που θα σε ξετρελάνουν

6. Έπιπλα 

μαγιονεζα
Τα όμορφα έπιπλα από συμπαγές ξύλο λερώνονται εύκολα και μαυρίζουν, αλλά ευτυχώς η μαγιονέζα μπορεί να το αλλάξει αυτό. Παρόμοια με το κόλπο με τις κηρομπογιές, εάν εφαρμόσετε μια μικρή ποσότητα μαγιονέζας και περιμένετε μερικά λεπτά, θα  καθαρίσουν τελείως.

7. Αφαίρεση δαχτυλιδιών

μαγιονεζα
Πρήζονται τα δάχτυλα σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού; Αν ναι, μπορεί να είναι πραγματικά δύσκολο να αφαιρεθούν τα δαχτυλίδια. Πάρτε μια μικρή μαγιονέζα και τρίψτε τη γύρω από το δαχτυλίδι και το δάχτυλο σας,ενώ προσεκτικά περιστρέφετε το δαχτυλίδι. Αν αρχίζει να πονάει, θα πρέπει να περιμένετε μέχρι το δάχτυλό σας να ξεπρηστεί.

16 πανέξυπνες χρήσεις του σαμπουάν

 

8. Φροντίδα φυτών

μαγιονεζα
Αυτό το τέχνασμα είναι εξωπραγματικό. Αν  θέλετε να φρεσκάρετε τα φύλλα των φυτών σας και να τα ζωντανέψετε, απλώστε λίγο μαγιονέζα  και στη συνέχεια σκουπίστε τα. Τα φυτά σας θα λάμπουν!

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα αγοράσετε μαγιονέζα,κρατήστε και λίγο για παραπάνω κόλπα!

Close