Φτιάξτε λάδι λεβάντας για άπειρες χρήσεις

Σας έχω δώσει πάρα πολλές συνταγές για σπιτικά καλλυντικά μέχρι τώρα. Η συγκεκριμένη αποτελεί βάση για πάρα πολλές εφαρμογές. Θα σας δείξω έναν πολύ απλό τρόπο να φτιάξετε σπιτικό λάδι εμποτισμένο με άνθη λουλουδιών, στη συγκεκριμένη περίπτωση με λεβάντα.

Πρόκειται για ένα φυτό – θαύμα με φοβερές ιδιότητες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλα τα δέρματα, ακόμη και τα πιο ευαίσθητα. Είναι αντιβακτηριδιακό, αντιφλεγμονώδες, τονωτικό, ηρεμιστικό, για πληγές, εγκαύματα, ακμή, έκζεμα, ψωρίαση, τριχόπτωση, μελανιές, ραγάδες, κατά των μυικών πόνων…Να πω κι άλλα;

Η διαδικασία είναι πολύ απλή:

  • Γεμίζεται ένα φιμέ βάζο μέχρι τη μέση με άνθη λεβάντας αποξηραμένα , τα σκεπάζετε με λάδι της αρεσκείας σας και τα αφήνετε στον ήλιο για περίπου 1 μήνα.
  • Σουρώνεται το λάδι μέσα σε ένα μπολ ή μεγάλη κανάτα όπως αυτή που βλέπετε στη φωτογραφία με τη βοήθεια ενός τουλπανιού, που το στερεώνεται σε ένα σουρωτήρι.
  • Όταν τρέξει το περισσότερο λάδι, τυλίγετε και πιέζετε το τουλπάνι για να στραγγίσει και η τελευταία σταγόνα.

 

Προτιμήστε εύκολα στη χρήση λάδια, όχι πολύ βαριά και σπάνια, δε χρειάζεται. Το αμυγδαλέλαιο εμποτίζεται πολύ ωραία!

 

Εφαρμογές

  1. Σε οτιδήποτε συνταγή σας έχω δώσει και λέω για χρήση λαδιού μπορείτε να βάλετε αυτό το λάδι!! Όπως στο after sun αντί για καροτέλαιο, ή στη λοσιόν κυτταρίτιδας αντί απλό αμυγδαλέλαιο, στο λάδι για νύχια που σπάνε, και φυσικά στο καταπληκτικό ελαιώδες καθαριστικό προσώπου.
  2. Μπορείτε να φτιάξετε κεραλοιφή αντικαθιστώντας όλο το λάδι με το λάδι λεβάντας και να τη χρησιμοποιήσετε σαν κρέμα αλλάγματος για το μωρό, για καρούμπαλα, εγκαύματα, πληγές.
  3. Κάνει τέλειο λάδι μασάζ για πονεμένους μύες αλλά και για τους κολικούς των μωρών όπως και τις ραγάδες της εγκυμοσύνης
  4. Ακόμη, μπορείτε να κάνετε μάσκα στα μαλλιά σας ζεσταίνοντας ελαφρά το λάδι και απλώνοντας σε στεγνά μαλλιά & κεφάλι για μερικές ώρες. Φοβερό για να δυναμώσετε την τρίχα, αλλά και να καθαρίσετε την ξηροδερμία
  5. .Η λεβάντα που περίσσεψε μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα σε ένα σκραμπ για το σώμα και πόδια, απλά με λίγο λαδάκι από αυτό που φτιάξατε ή μέσα σε λίγη κρέμα που έχετε. Δεν πετάμε τίποτα!

Στις φωτογραφίες βλέπετε το λαδάκι που έφτιαξα από λεβάντα του κήπου μου και χαμομήλι για να χρησιμοποιήσω στα καλλυντικά που φτιάχνω για εσάς.

1 2 3 4 λαδι λεβαντας

Πρώτη χρήση, στην κρέμα αλλάγματος της κορούλας μου με την προσθήκη σταχτόνερου ( Γαλλική συνταγή) και αιθερίων ελαίων λεβάντας και χαμομηλιού. Εξαφανίζει το σύγκαμα σε ελάχιστο χρόνο και ενυδατώνει βαθιά το ευαίσθητο βρεφικό δέρμα, αντιμετωπίζοντας ακόμη και το έκζεμα. Ακόμη, έφτιαξα σπιτική κεραλοιφή για δερματικά προβλήματα αλλά και για κάθε χρήση για να την έχω στο φαρμακείο μου. Ακόμη και για τσιμπήματα κουνουπιών κάνει!!

παιδικο εκζεμα

 

 

Close