Ρίχνει Αλάτι στο σαμπουάν και μπαίνει για Ντους. Μόλις δείτε το Αποτέλεσμα, θα το Κάνετε και Εσείς!

Τα άλατα Epsom είναι πολύ γνωστά για τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Πολλοί τα χρησιμοποιούν σε ποδόλουτρα, αλλά υπάρχουν πολλοί περισσότεροι τρόποι για να τα χρησιμοποιήσετε.
Δοκιμάστε τα και θα μας θυμηθείτε:

1. Στην περιποίηση των μαλλιών

253-810x424

 

Εάν τα μαλλιά σας λαδώνουν εύκολα, αυτό το κόλπο θα σας σώσει: Ρίξτε λίγα άλατα στο σαμπουάν σας. Κάντε ντους κανονικά και θα παρατηρήσετε πως θα είναι λιγότερο λιπαρά. Εάν θελήσετε καλύτερα αποτελέσματα, ανακατέψτε άλατα με το μαλακτικό σας, ζεστάνετε το μίγμα και κάντε μασάζ στα μαλλιά σας. Αφήστε το για 20 λεπτά και ξεπλύνετε. Θα μειωθεί η ψαλίδα και θα αυξηθεί ο όγκος τους.

2. Στην περιποίηση του προσώπου

Ανακατέψτε άλατα με υγρό σαπούνι και τρίψτε με το μίγμα ελαφρά το πρόσωπό σας. Ξεπλύντε με ζεστό νερό για μία πιο ενυδατωμένη και απολεπισμένη επιδερμίδα .

3. Στην περιποίηση των ποδιών

5276

 

Εάν είστε όλη μέρα στο πόδι, τα πόδια σας μπορεί να αρχίσουν να πονάνε. Ανακατεύοντας άλατα Epsom με ελαιόλαδο θα μπορέσετε να καταπολεμήσετε την ξηρότητα. Τρίψτε το μίγμα στα πόδια σας μία ή δύο φορές την εβδομάδα και θα δείτε το δέρμα σας να βελτιώνεται.

4. Ανακουφιστείτε από μελανιές

Οι μελανιές δεν είναι καθόλου ελκυστικές. Ακόμα και εάν έχουν επουλωθεί, πολύ συχνά παραμένουν ορατές για καιρό. Ανακατέψτε δύο κουταλιές από άλατα με νερό και απλώστε το μίγμα προσεκτικά στο δέρμα σας.

5. Πονοκέφαλοι

6244

 

Εάν υποφέρετε από πονοκεφάλους μετά από μία δύσκολη μέρα στο γραφείο, δοκιμάστε να κάνετε ένα μπάνιο με άλατα Epsom. Θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε τους μυς και να ανακουφιστείτε από τις εντάσεις, οι οποίες συνήθως ευθύνονται για τους πονοκεφάλους.

6. Στον καθαρισμό του μπάνιου

Ανακατέψτε άλατα και υγρό σαπούνι σε αναλογία 1:1 και χρησιμοποιήστε το για να κάνετε το μπάνιο σας να λάμπει.

7. Απαλλαγείτε από ακίδες

7217

 

Τρίψτε λίγα άλατα στην πληγή για να μαλακώσει το δέρμα και να έρθει η ακίδα πιο κοντά στην επιφάνεια.

8. Για να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε

Μερικές φορές είναι δύσκολο να κοιμηθείς μετά από μία δύσκολη μέρα. Στα άλατα Epsom όμως θα βρείτε την απάντηση. Κάντε ένα μπάνιο το απόγευμα με άλατα και νιώστε τους μυς σας να χαλαρώνουν. Θα σας βοηθήσει σαν ελιξήριο ύπνου.

9. Για το επόμενο πρωινό

Πονάει το κεφάλι σας το πρωί; Δοκιμάστε αυτό το κόλπο μετά από ένα hangover και θα μας θυμηθείτε: διαλύστε 1κ.γ από άλατα Epsom σε ένα ποτήρι νερό. Πιείτε το και θα νιώσετε το σώμα και το κεφάλι σας να επανέρχεται σε ισορροπία.

10. Καθαρίστε το πλυντήριο πιάτων

Βάλτε από αυτά τα άλατα στο πλυντήριο πιάτων. Αφήστε το να λειτουργήσει μία φορά στο κανονικό πρόγραμμα και μετά θα είναι πεντακάθαρο.

Δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι αυτά τα άλατα θα είχαν τόσες χρήσεις. Φαίνεται πως κάνουν πραγματικά θαύματα!

πηγη:fanpage.gr

Close