Το χρώμα της περιόδου  αποκαλύπτει πολλά για την υγεία σας.

Στην έμμηνο ρύση η ροή και το χρώμα του αίματος μπορεί να διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα. Με την παρατήρηση αυτών των προαναφερθέντων παραγόντων μπορεί να καθοριστεί αν τυχόν υπάρχουν μικρά ή μεγάλα προβλήματα.Το σώμα σας μπορεί να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε την υγεία σας:

period

Τι λέει η περίοδός σας για την υγεία σας:

  1. Το χρώμα και η ροή:

Ο Dr. Alisa Vitti a holistic ένα ολιστικός σύμβουλος υγείας και  διατροφολόγος λέει ότι υπάρχουν τρία βασικά χρώματα που σχετίζονται με τις περιόδους και μοιάζουν με σαν πουρές από κατεψυγμένα βατόμουρα, σαν τη μαρμελάδα φράουλα και σαν τον χυμό cranberry.

Όταν το αίμα έχει το χρώμα των cranberry,είναι δηλαδή έντονο και καθαρό κόκκινο, είναι πολύ καλό σημάδι διότι αυτό σημαίνει ότι η μήτρα είναι υγιής και δεν έχει προβλήματα.

Όταν έχει το χρώμα του βατόμουρου, είναι δηλαδή πολύ σκούρο κόκκινο έως μοβ, το χρώμα της περιόδου συνδέεται με υψηλά επίπεδα οιστρογόνων. Οι γυναίκες με μια τέτοια περίοδο  έχουν μεγαλύτερη αιμορραγία επειδή η μήτρα τους είναι παχύτερη.

Δείτε ακόμη Έχετε αυξημένο στρες; Δείτε 5 δερματικές παθήσεις που μπορεί να προκαλέσει

Όταν έχει το χρώμα της μαρμελάδας φράουλας , είναι δηλαδή ανοιχτόχρωμο κόκκινο,είναι ένα σημάδι χαμηλών οιστρογόνων. Η περίοδοι είναι αποσπασματικές και συνήθως δεν έρχονται ποτέ στην ώρα τους λόγω των χαμηλών επιπέδων οιστρογόνων και του λεπτότερου τοιχώματος της μήτρας. Συχνά συνδέεται με τη χρήση αντισύλληψης.

heboredmind

3 πράγματα που δεν ξέρατε σχετικά με την περίοδο σας

1. Μπορείτε να μείνετε έγκυος κατά τη διάρκεια της περιόδου σας.

Ήρθε η ώρα να σπάσουμε το πανάρχαιο μύθο: Η περίοδός σας δεν σας προστατεύει από την εγκυμοσύνη .

Πρώτον,είστε στην αιχμή της γονιμότητας σας όποτε έχετε ωορρηξία,έτσι αν κάνετε σεξ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα μπορούσατε πραγματικά να μείνετε έγκυες .

Δεύτερον, μπορεί να έχετε ωορρηξία πριν από την περίοδό σας  ή έπειτα από  λίγες ημέρες μετά τη διακοπή της αιμορραγίας. Δεδομένου ότι το σπέρμα μπορεί να μείνει στο σώμα σας  έως και 3 ημέρες,  το σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου σας θα μπορούσε να οδηγήσει σε σύλληψη .

2. Η περίοδος που έχετε,λόγο των αντισυλληπτικών χαπιών δεν είναι«αληθινή» περίοδος.

Σίγουρα, θα αιμορραγείτε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που παίρνετε τα χάπια, αλλά τεχνικά αυτό λέγετε “μηνιαία αιμορραγία απόσυρσης.”Είναι λίγο διαφορετική από μια κανονική περίοδο.Τα αντισυλληπτικά χάπια, εμποδίζουν την ωορρηξία .Με τους περισσότερους τύπους, παίρνετε ορμόνες για 3 εβδομάδες και ακολουθεί 1 εβδομάδα χάπια χωρίς αυτές. Η περίοδος που μοιάζει με αιμορραγία κατά τη διάρκεια της τέταρτης εβδομάδας, είναι η αντίδραση του σώματός σας εξ’αιτίας της έλλειψης των ορμονών από την τελευταία εβδομάδα του χαπιού.

3.Ο καλύτερος τρόπος για να νικήσει κράμπες περιόδου είναι  η λήψη ενός αντιφλεγμονώδους χαπιού πριν ξεκινήσει. Οι κράμπες της περιόδου προκαλούνται από τις προσταγλανδίνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια της περιόδου σας . Όμως, λαμβάνοντας ένα αντιφλεγμονώδες  ή ιβουπροφένη,εμποδίζετε  την παραγωγή περισσότερων προσταγλανδινών. Αν πάρετε το φάρμακο την ημέρα πριν την περίοδο σας ή με το που θα δείτε την πρώτη σταγόνα αίματος , όχι μόνο θα μειωθούν οι κράμπες , αλλά θα μειωθεί επίσης και η  αιμορραγία .

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close