15 απίστευτα τρικ καθαρισμού για γονείς!

Ας το παραδεχτούμε, τα παιδιά προκαλούν ατυχήματα κάθε στιγμή. Γνωρίζοντας πώς να αφαιρέσουμε τους λεκέδες τις και οσμές από ένα στρώμα ή από το χαλί είναι μια ικανότητα που κάθε γονιός θα πρέπει να έχουν στο οπλοστάσιό του!Δείτε παρακάτω χρήσιμες συμβουλές καθαριότητας για γονείς.

1.’‘Λέρωσαν” το κρεβάτι τους;Αφαιρέστε την μυρωδιά και τον λεκέ από τα ούρα με αυτά τα 3 υλικά:Οξυζενέ,μαγειρική σόδα και AJAX.Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ whatsupfagans

κολπα για γονεις

 

Πως μπορείτε να καθαρίσετε την κιτρινίλα από τους διακόπτες και τις πρίζες

 

2.Έχει πιάσει μούχλα το παιδικό μπουκάλι νερού;Εδώ tidymom θα δείτε πως θα την αφαιρέσετε!

cleaning-tricks

 

3.Τα παιδιά τρέχουν ασταμάτητα μέσα στο σπίτι και γρατσουνάνε συχνά τα πατώματα.Δείτε εδώ instructables πως με μια μπάλα του τένις θα αφαιρέσετε τις γρατσουνιές!

cleaning-tricks

 

Νέα κόλπα για να καθαρίσετε τις ταπετσαρίες και τους τοίχους

 

4.Τα αγοράκια είναι λίγο απρόσεκτα και συνήθως κάνουν χάλια την λεκάνη του μπάνιου.Δείτε εδώ thejoysofboys πως θα την καθαρίσετε με φυσικό τρόπο χρησιμοποιώντας οινόπνευμα,υγρό σαπούνι πιάτων και αμμωνία.

καθαρισμα

 

5.Το καλύτερο καθαριστικό για να αφαιρέσετε λεκέδες από το χαλί;Μαγειρική σόδα και ξύδι.Δείτε αναλυτικές οδηγίες εδώ pinsandprocrastination

καθαρισμα

6.Σπαγγέτι.Λατρεμένο φαγητό όλων των παιδιών.Τείνουν να το απολαμβάνουν παρέα με τα ρούχα τους και τις ταπετσαρίες!Δείτε εδώ wikihow πως θα αφαιρέσετε τους λεκέδες από σάλτσα ντομάτας από τα ρούχα και εδώ goodhousekeeping πως θα καθαρίσετε τις ταπετσαρίες και τα χαλιά!

καθαρισμα

 

Δείτε τα πιο τρελά κόλπα για να απαλλαγείτε από τις τρίχες  και τα χνούδια

7.Θα λατρέψετε αυτό το τέχνασμα για τον καθαρισμό των lego στο πλυντήριο.Μπορείτε να δοκιμάστε το πλυντήριο πιάτων αντ ‘αυτού.Λεπτομέρειες θα βρείτε εδώ gettinby

cleaning-tricks

 

8.Μιλώντας για το πλυντήριο πιάτων, μπορείτε να βάλετε πολλά είδη  εκεί. Έχουμε δοκιμάσει τα πλαστικά παιχνίδια και τα παπούτσια με μεγάλη επιτυχία.

cleaning-tricks

 

onecrazyhouse

Τα πιο μολυσμένα αντικείμενα στο σπίτι σας και πως θα τα καθαρίσετε

9.Και ας μην ξεχνάμε τον καθαρισμό των λούτρινων . Μην ανησυχείτε: αυτό είναι εύκολο. Μπορείτε να ρίξετε τα περισσότερα από αυτά στο πλυντήριο. Θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα για ευαίσθητα όμως.

cleaning-tricks

 

areal-lifehousewife

10.Ο σουέτ καναπές είναι τόσο εύκολο να καθαρίσει! Το οινόπνευμα κάνει θαύματα με τους λεκέδες.Αναλυτικές οδηγίες θα βρείτε εδώ 551eastdesign

cleaning-tricks

 

11.Καλύψτε το φαγητό σας με μια βρεγμένη χαρτοπετσέτα ή  το καπάκι πριν το ζεστάνετε στον φούρνο μικροκυμάτων. Είναι μια απλή συμβουλή που κανείς δεν μπορεί να θυμηθεί. Χρησιμοποιήστε  τις συμβουλές που θα βρείτε εδώ onegoodthingbyjillee για βαθύ καθαρισμό του φούρνο μικροκυμάτων.

cleaning-tricks

 

Σε αυτά τα 4 σημεία δεν πρέπει να ρίξετε ποτέ ξύδι

 

12.Χρησιμοποιήστε θήκες σιλικόνης για cupcake στις ποτηροθήκες του αυτοκινήτου σας. Αν τα παιδιά χύσουν τον χυμό τους, απλά βάλτε τις στο πλυντήριο πιάτων.

cleaning-tricks

 

kidsactivitiesblog

13.Βάλτε ένα φίλτρο καφέ στο γιογιό για εύκολο καθαρισμό!

cleaning-tricks

 

onecrazyhouse

14.Ζεστάνετε τα σημάδια από μολύβια και κηρομπογιές στους τοίχους με ένα πιστολάκι πριν τα σκουπίσετε.Θα αφαιρεθούν ευκολότερα.

cleaning-tricks

 

whatsupfagans

15.Τέλος αφήστε τα παιδιά να πάρουν μέρος στο καθάρισμα.Μπορεί να μην το κάνουν όπως εσείς,όμως θα μάθουν να τακτοποιούν και να καθαρίζουν το χάος που μπορεί να προκαλούν με τα παιχνίδια τους.Ταξινομήστε σε καλαθάκια τα καθαριστικά για κάθε χρήση και γράψτε σε ετικέτες τι καθαρίζουμε με το κάθε ένα από αυτά.

cleaning-tricks

 

twentytwowords

Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε φυσικά καθαριστικά για να μην κινδυνεύσει η υγεία των παιδιών σας.Εδώ daddy-cool.gr fisika-katharistika  θα βρείτε συνταγές για φυσικά καθαριστικά για όλο το σπίτι!

Close