7 απλές ασκήσεις yoga για να ξεκινήσετε την μέρα σας

Η χαλάρωση μέσα στην ημέρα δεν  χωράει πάντα στο πρόγραμμα μας.  Αλλά με  κάποιες εύκολες και ξεκούραστες ασκήσεις γιόγκα το πρωί, μπορείτε να ξεκινήσετε τη μέρα σας με έναν  αναζωογονητικό τρόπο που ποτέ δεν φανταζόταν.
Μπορείτε να κάνετε μερικές από αυτές τις κινήσεις ακόμα και στο κρεβάτι σας, ενώ είστε με τις πιτζάμες σας. Ξεκινήστε την ημέρα σας με μερικά  αναζωογονητικά τεντώματα, βαθιές αναπνοές και προσεκτικές κινήσεις,ώστε να ζεστάνετε το σώμα και το μυαλό σας για την ημέρα που ακολουθεί. Ελέγξτε την παρακάτω λίστα για μερικές εύκολες και ξεκούραστες πρωινές ασκήσεις γιόγκα.

1. γάτα

Yoga

 

workouttrends

 

Ξεκινήστε με τα γόνατα και τις παλάμες στο έδαφος. Εισπνεύστε και σπρώξτε το κόκκυγα σας επάνω προς το ταβάνι. Εκπνεύστε, πιέστε το πηγούνι σας στο στήθος σας και στη συνέχεια σπρώξτε το κόκκυγα σας προς τα πίσω προς το πάτωμα. Επαναλάβετε πέντε φορές.

Αποκτήστε επίπεδο στομάχι με 4 απλές ασκήσεις yoga
2. Σκύλος

yoga

findhealthtips
Αυτή η κλασική κίνηση έχει την ικανότητα  να ενεργοποιήσει το σώμα. Ξεκινήστε με τα χέρια σας κάτω από τους ώμους και τα γόνατά σας κάτω από τους γοφούς σας. Στη συνέχεια, πατήστε προς τα πίσω, σηκώστε τα γόνατά σας από το έδαφος, ωθώντας το κόκκυγα σας και κρατώντας τα χέρια σας ίσια. Σπρώξτε τις φτέρνες σας προς τα πίσω και τεντώστε. Κρατήστε για 30 δευτερόλεπτα.
3. Τρίγωνο

yoga

 

kristinmcgee

 Σταθείτε  με τα χέρια σας στα πλευρά σας και τα πόδια σας ανοιχτά στο πλάτος των ώμων. Το αριστερό πόδι σας πρέπει να είναι προς τα εμπρός και το δεξί πόδι σας γυρισμένο προς τα έξω. Σκύψτε  και τοποθετήστε το δεξί σας χέρι στην δεξιά κνήμη σας προς τα δεξιά, ανοίγοντας τον κορμό σας και τοποθετώντας το αριστερό σας χέρι στην πλευρά σας. Σηκώστε το αριστερό σας χέρι πάνω από το σώμα σας, έτσι ώστε να ευθυγραμμιστεί με το δεξί σας ώμο. Κρατήστε, αλλάξτε πλευρά και επαναλάβετε.

Κάνε τους κοιλιακούς σου πέτρα με yoga
4. Seated Twists

seated-twis

yoga-for-lower-back-pain
Μπορείτε εύκολα να κάνετε αυτήν την κίνηση από την άνεση του κρεβατιού σας.Ξεκινήσετε καθισμένη σταυροπόδι, πιέζοντας τον πισινό σας στο έδαφος ( ή στο κρεβάτι) και επιμηκύνετε την σπονδυλική στήλη σας. Τοποθετείστε το αριστερό σας χέρι στο δεξί γόνατο σας, πάρτε μια μεγάλη ανάσα, τεντώστε τη σπονδυλική στήλη σας επάνω, εκπνεύστε και περιστρέψτε προς τα δεξιά. Πάρτε μια άλλη βαθιά αναπνοή, επιστρέψτε στην αρχική θέση και αλλάξτε πλευρά.
5. Child’s Pose

child-pose

offyourmat
Διπλώστε το σώμα σας στην Πόζα του παιδιού για να ενεργοποιήσετε το σώμα σας και τεντώστε τους μυς σας. Ξεκινάτε γονατιστή, φέρνοντας το στήθος σας προς τα κάτω με τους μηρούς σας και το μέτωπο σας στο πάτωμα. Τεντώστε τα χέρια σας πίσω σας, πάρτε μια αργή αλλά βαθιά ανάσα και αισθανθείτε την κίνηση του αέρα στο στήθος σας. Καθώς εκπνέετε,  τεντώστε τη σπονδυλική στήλη σας σε καμπύλη.

5 υψηλής απόδοσης ασκήσεις που καίνε το λίπος
6. One-Legged Hugs

yoga

itness
 Ξαπλώστε στην πλάτη σας και τραβήξτε το ένα γόνατο προς το στήθος σας, αγκαλιάζοντας το με τα χέρια σας. Εισπνεύστε και τεντώστε το άλλο πόδι σας προς τα έξω. Κρατήστε για τρεις μεγάλες αναπνοές και αλλάξτε πλευρά.

7. Εκτεταμένη Γωνία

extended-side-angle

darapoznar
Βελτιώστε την στάση σας  με αυτή την πόζα. Στρέψτε τον κορμό σας  προς τη μία πλευρά με το ένα χέρι επάνω προς το ταβάνι, ενώ το κεφάλι σας κοιτάει επάνω. Με τα γόνατά σας λυγισμένα, βάλτε το άλλο χέρι σας κάτω στο έδαφος πίσω από το γόνατο. Κρατήστε για περίπου ένα λεπτό, και στη συνέχεια να στραφείτε προς την άλλη πλευρά.

Αφιερώστε λίγη ώρα το πρωί και δώστε στο σώμα σας και στο μυαλό σας την ενέργεια που χρειάζονται για μια πιο δημιουργική και ξεκούραστη ημέρα!

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close